100 Liranin arkasinda ne var?

İçindekiler:

  1. 100 Liranin arkasinda ne var?
  2. 20 liranın arkasında ne var?
  3. Ikiyüz tl'nin arkasında kimin sözü var?
  4. 1 tl nin arkasinda ne var?
  5. 200 Türk lirasının arkasında kimin fotoğrafı bulunur?
  6. 10 TL arkasında kimin resmi var?
  7. Paranın arkasında kimler var?
  8. 10 lira arkasında kim var?
  9. 10 TL üzerinde kim var?
  10. 50 TL uzerinde kim var?
  11. Yunus Emre hangi parada?

100 Liranin arkasinda ne var?

100 TL'nin arkasındaki resim Itri'ye ait. 100 TL'nin arkasındaki kişi Itri'dir. Asıl ismi Buhurizade Mustafa olan ve çiçekçilik-meyvecilikle uğraştığı için Itrî lakabını alan Türk bestekardır. Itrî'nin Neva Kâr'ı Klâsik Türk Musikisi repertuvarının en yetkin eseri olarak kabul edilmekte.

20 liranın arkasında ne var?

20 TL'nin arkasındaki resim Mimar Kemaleddin'e ait. 20 TL'nin arkasındaki kişi Mimar Kemaleddin'dir. Ahmed Kemaleddin ya da bilinen ismiyle Mimar Kemaleddin, 1. Milli Mimarlık akımının en önemli temsilcisi.

Ikiyüz tl'nin arkasında kimin sözü var?

200 TL'lik banknotun arkasında yazan o yazı kimsenin dikkatini çekmemiş bu zamana kadar. 200 TL'lik banknotun üzerinde çoğu kişinin görmediği Yunus Emre'nin "Sevelim, sevilelim!" yazısı vardır.

1 tl nin arkasinda ne var?

Barış Kara tarafından tasarlanan 1 liranın ön yüzünde; Değeri, ay yıldız, basım yılı ve Rûmî motifi yer almaktadır. Arka yüzünde ise Türkiye Cumhuriyeti yazısı ve Mustafa Kemal Atatürk portresi bulunmaktadır.

200 Türk lirasının arkasında kimin fotoğrafı bulunur?

200 TL'nin arkasındaki resim Yunus Emre'ye ait. 200 TL'nin arkasındaki kişi Yunus Emre'dir. Türk tasavvuf şiirinin en önemli temsilcisi Yunus Emre hakkında çok az şey biliniyor. Hayatını 'Erenler' makamına ulaşmak için adadı. Divan ve Risaletü'n Nushiye adlı iki eseri var.

10 TL arkasında kimin resmi var?

10 TL'nin arkasındaki resim Cahir Arf'a ait. 10 TL'nin arkasındaki kişi Cahir Arf'tır. Dünyaca ünlü bir matematikçi Cahir Arf, Arf Sabiti, Arf Halkaları ve Arf Kapanışları gibi terimlerin isim babası. Hesse-Arf Kuramı'nı geliştirdiği Alman matematikçi Helmut Hesse ile beraber çalıştı.

Paranın arkasında kimler var?

İşte kağıt paraların arka yüzündeki kişiler ve bu kişilerin kim oldukları bilgileri.
  • 5 TL - Ordinaryus Profesör Doktor Aydın Sayılı
  • 10 TL - Profesör Doktor Cahit Arf.
  • 20 TL - Mimar Ahmed Kemaleddin.
  • 50 TL - Fatma Aliye Hanım.
  • 100 TL - Itri.
  • 200 TL - Yunus Emre.

10 lira arkasında kim var?

10 TL'NİN ARKASINDA KİM VAR? 10 TL'nin arkasındaki resim Cahir Arf'a ait. 10 TL'nin arkasındaki kişi Cahir Arf'tır. Dünyaca ünlü bir matematikçi Cahir Arf, Arf Sabiti, Arf Halkaları ve Arf Kapanışları gibi terimlerin isim babası. Hesse-Arf Kuramı'nı geliştirdiği Alman matematikçi Helmut Hesse ile beraber çalıştı.

10 TL üzerinde kim var?

10 TL'nin arkasındaki resim Cahir Arf'a ait. 10 TL'nin arkasındaki kişi Cahir Arf'tır. Dünyaca ünlü bir matematikçi Cahir Arf, Arf Sabiti, Arf Halkaları ve Arf Kapanışları gibi terimlerin isim babası. Hesse-Arf Kuramı'nı geliştirdiği Alman matematikçi Helmut Hesse ile beraber çalıştı.

50 TL uzerinde kim var?

50 TL'nin arkasındaki resim Fatma Aliye'ye ait. 50 TL'nin arkasındaki kişi Fatma Aliye'dir. Fatma Aliye Topuz ya da bilinen ismiyle Fatma Aliye Hanım, ilk Türk kadın romancısı.

Yunus Emre hangi parada?

Yunus Emre (1238-1320) - 200 Türk lirası