Taksilerde gece tarifesi nedir?

İçindekiler:

  1. Taksilerde gece tarifesi nedir?
  2. Gece taksi olur mu?
  3. Taksi gece tarifesi nasıl anlaşılır?
  4. Taksi kmde kaç TL yazar?
  5. Tam Kapanma da taksiler çalışıyor mu?
  6. Taksiler şehirlerarası yolcu taşıyabilir mi?
  7. Taksi ücreti neye göre hesaplanır?
  8. Taksilere kısıtlama var mı?
  9. Taksi ile seyahat yasak mı?
  10. A1 belgesi ne demek?

Taksilerde gece tarifesi nedir?

İstanbul'da taksi ücretleri yeniden düzenlendi. Yeni tarifeyle, 2 TL olan taksimetre açılış ücreti 2,5 TL'ye, 1,3 TL olan kilometre başına ücret de 1,4 TL'ye çıkartıldı. Gece tarifesi de kaldırıldı. ... İlk 10 dakikası ücretsiz olmak üzere sonraki 5 dakikalık periyotlarla bekleme ücreti ise 0,25 TL olarak kaldı.

Gece taksi olur mu?

YASAKTA TAKSİLER ÇALIŞIYOR MU? Yayımlanan genelge ile hafta içi 21.00 - 05.00 arası sokağa çıkma yasağı uygulanırken hafta sonları da tam kapanma kararı alındı. ... Bu da demek oluyor ki taksiler çalışacak.

Taksi gece tarifesi nasıl anlaşılır?

gece tarifesi
  • gece 12:00den sabah 06:00ya kadar olan taksi tarifesi. ...
  • iki katı yazan taksiler ilk akla gelen.. ...
  • 00.00 - 06.00 saatleri arasinda gecerli olan, ve gunduz tarife'sinden acili$ ve kilometre ba$ina ucret olarak da P zamli olan tarife ce$ididir..
Daha fazla öğe...

Taksi kmde kaç TL yazar?

Taksilerde kullanılan taksimetrelerde km hesaplama aracı olarak kullanılır. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar km başına 3 lira 10 kuruş ödemektedir. Taksimetre açılış ücreti 5 TL ve minimum taksi ücreti ise, 23 TL olarak belirlenir.

Tam Kapanma da taksiler çalışıyor mu?

İçişleri Bakanlığı yetkililerince 81 il valiliğine gönderilen 'Tam Kapanma' konulu genelgeye göre taksiler ve bu taksileri kullanmada görevli kişiler, yasaklardan muaf tutulacak. Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi tutulmayacak olan taksiciler, yasaktan önceki haliyle hizmet vermeye devam edecek.

Taksiler şehirlerarası yolcu taşıyabilir mi?

"Otobüs ile şehirler arası yolculuğun 'Seyahat İzin Kurulu'nun iznine bağlanmış olması nedeniyle taksi ve benzeri araçların ya da internet tabanlı uygulamalar (yol arkadaşlığı) vasıtasıyla şahsi araçların şehirlerarası toplu ulaşım aracı olarak kullanılmasına izin verilmeyecektir."

Taksi ücreti neye göre hesaplanır?

Taksilerde kullanılan taksimetrelerde km hesaplama aracı olarak kullanılır. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar km başına 3 lira 10 kuruş ödemektedir. Taksimetre açılış ücreti 5 TL ve minimum taksi ücreti ise, 23 TL olarak belirlenir. ... Bu hesaplama aracı km, güzergah ve fiyat bilgisini verir.

Taksilere kısıtlama var mı?

İçişleri Bakanlığı genelge ile merak edilen konuya açıklık getirdi. Buna göre, şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.) sürücü ve görevlileri yasaklardan muaf olacak.

Taksi ile seyahat yasak mı?

İçişleri Bakanlığı genelge ile merak edilen konuya açıklık getirdi. Buna göre, şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.) sürücü ve görevlileri yasaklardan muaf olacak.

A1 belgesi ne demek?

A1 Yetki Belgesinin tanımı, başvuranlarda ve araçlarda aranan şartlar. A1 yetki belgesi, ticari amaçla otomobil ile yurtiçi tarifesiz yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür. ... c) A1 yetki belgesi eki taşıt belgelerine en fazla 20 adet otomobil kaydedilir.