Kadınlarda idrar kaçırma Hangi bölüm?

İçindekiler:

  1. Kadınlarda idrar kaçırma Hangi bölüm?
  2. Bayanlarda idrar kaçırma neden olur?
  3. İdrar kaçırma tedavisi için hangi bölüme gidilir?
  4. Idrar kaçırmaya ne yapmalı?
  5. İdrar kaçırma tedavisi nasıl yapılır?

Kadınlarda idrar kaçırma Hangi bölüm?

İdrar kaçırmanın birçok tedavi yöntemi vardır. Eğer semptomlar sizi etkiliyorsa hastanelerin Üroloji polikliniklerine başvurarak sorununuz ile ilgili bilgi alabilir ve tedavi olabilirsiniz.

Bayanlarda idrar kaçırma neden olur?

İdrar kaçırma nedenleri birçok sebebe bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Mesanede oluşabilecek enfeksiyonlar, vajina enfeksiyonları, mesane taşları, zorlu doğumlar, hormonsal değişimler, mesane tümörleri, sinirsel hastalıklar, mesane çıkışı tıkanıklıkları idrar kaçırmanın nedenleri olabilir.

İdrar kaçırma tedavisi için hangi bölüme gidilir?

Eğer idrar kaçırma probleminiz varsa başvurmanız gereken bölüm “Üroloji” ya da “Kadın Hastalıkları ve Doğum” bölümleridir.

Idrar kaçırmaya ne yapmalı?

İdrar kaçırmayı önlemek için… Aşırı sıvı alımı azaltılarak sıvı alım dengesi oluşturulmalıdır. Günde en az 1,5-2 litre sıvı tüketilmelidir. Gece uyumadan dört saat önce sıvı alımından kaçınılmalı, yatmadan önce mesane boşaltılmalıdır. Akşam saatlerinde sulu meyve ve sebze tüketiminden uzak durulmalıdır.

İdrar kaçırma tedavisi nasıl yapılır?

İdrar yolu enfeksiyonları uygun antibiyotiklerle tedavi edilir. Mesane ve pelvik kasları güçlendirici egzersizler tavsiye edilir. Bu egzersizler idrar yaparken idrarın tutulması ve bırakılması prensibine dayanır. İdrar tutamama durumlarında kullanılan ilaç tedavileri de vardır.