Epilepsi hastalarına aylık bağlanıyor mu?

İçindekiler:

  1. Epilepsi hastalarına aylık bağlanıyor mu?
  2. Epilepsi hastası yardım alabilir mi?
  3. Epilepsi hastaları hangi meslekleri yapamaz?
  4. Epilepsi hastalığından kurtulmak mümkün mü?
  5. Epilepsi hastalığının sebebi nedir?
  6. Epilepsi hastalığı olan H sınıfı ehliyet alabilir mi?
  7. Epilepsi hastaları aşı olabilir mı?

Epilepsi hastalarına aylık bağlanıyor mu?

24 ay boyunca maaş ödenen hastalar arasında, kanser, epilepsi, beyin tümörleri, parkinson sendromu da var. Detaylar haberimizde... SGK tedavisi zor hastalıklara maruz kalan sigortalılara aylık bağlıyor. Bunun için çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair sağlık kurulu raporu gerekiyor.

Epilepsi hastası yardım alabilir mi?

Geçirdiği nöbetler nedeni ile özürlülük oranı yüzde 40'ın üzerinde olan epilepsi hastalarından sosyal güvencesi bulunmayan ve bakıma muhtaç olanlarına evlerinde veya kurumlarda bakım hizmeti verilmektedir.

Epilepsi hastaları hangi meslekleri yapamaz?

Özellikle nöbetleri sık olan epilepsi hastaları bazı işleri yapamazlar. Bunlar içinde pilotluk, dalgıçlık, cerrahlık, kesici alet ve makinalarla ilgili işler, yüksek ve tehlikeli noktalarda çalışmayı gerektiren işler, dağcılık, taşıt sürücülüğü, itfaiyecilik, silah taşımayı gerektiren polislik, askerlik sayılabilir.

Epilepsi hastalığından kurtulmak mümkün mü?

Türkiye'de yaklaşık 800 bin epilepsi (sara) hastasının nöbetlerle hayatını sürdürmeye çalıştığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersin Erdoğan, bu nöbetlerden cerrahi müdahale ile kurtulmanın mümkün olduğunu belirtti.

Epilepsi hastalığının sebebi nedir?

Sara (Epilepsi), kronik bir hastalıktır. Doğum sırasında ya da daha sonra herhangi bir nedenle beyin hasarı yaşayan kişilerde gelişir. En bilinen şekliyle epilepsi nöbetleri ile kendini belli eder. Epilepsi nöbetleri, ani şekilde ortaya çıkar ve beynin tümüne ya da belirli bir bölümüne yayılır.

Epilepsi hastalığı olan H sınıfı ehliyet alabilir mi?

Hafif derecede güçsüzlüğü varsa, Nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir. İki ayağı felçli (parapleji), diğer vücut fonksiyonları normal olan şahıslara H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir. 3) Epilepsi tesbitinde sürücü belgesi verilmez.

Epilepsi hastaları aşı olabilir mı?

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Nöroloji Derneği ve Epilepsi Derneği özel bir engel olmaması durumunda aşı ile korunmayı önermektedir.