Nem Boceginden nasil kurtulunur?

İçindekiler:

  1. Nem Boceginden nasil kurtulunur?
  2. Teke Böceği Zehirli midir?
  3. Batocera Rufomaculata zararlı mı?
  4. Lavanta böcekleri kovar mı?
  5. Lavanta yağı hangi böcek uzaklaştırır mı?

Nem Boceginden nasil kurtulunur?

Nem böceğini yok etmek için sedir yağını su ile karıştırıp evinizdeki çatlak ve yarıklara püskürtün. Nem böceği yani gümüşçün (gümüş böceği) lavanta kokusunu da sevmez. Lavanta yağını da sulandırarak püskürtebilirsiniz. Yerlerin limon kokusu ile temizlenmesi de gümüş böceğini rahatsız edecektir.

Teke Böceği Zehirli midir?

Teke böceklerinin insanlar üzerinde bilinen; sokma, zehirleme zararı bulunmuyor.

Batocera Rufomaculata zararlı mı?

Kırmızı Benekli Teke Böceği bitkilerde hasat sonrası ve vejetatif büyüme safhasında zarar yapar. Bitkilerin gövde, kök ve büyüme noktalarında hasara neden olur. Bugün için Batocera rufomaculata zararlarının uygun ve etkili kontrolü bilinmemektedir.

Lavanta böcekleri kovar mı?

Sinekleri evinizden uzak tutmak için kurutulmuş lavantayı demetler halinde yerleştirin. Lavanta güveleri, pireleri, sinekleri ve sivrisinekleri kovar. Yüzyıllardır evlere ve giysi çekmecelerine hoş ve tatlı bir koku vermek için kullanılıyor.

Lavanta yağı hangi böcek uzaklaştırır mı?

Citronella yağı ticari böcek kovucularda etken maddesi olarak da kullanılmaktadır. Lavanta Yağı; Pinen, sineol, borneol, 1,8 sineole ve bol miktarda tanen içeren lavantanın böcek kovucu etki gösterdiği bilinmektedir.