Menengiç hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Menengiç hastalığı nedir?
  2. Bakteriyel menenjit tedavisi ne kadar sürer?
  3. Menenjite neden olan bakteriler?
  4. Menenjit kaç günde belli olur?
  5. Epidemik menenjit hastalığı nedir?

Menengiç hastalığı nedir?

Menenjit beyni ve omuriliği saran meninks adı verilen zarın iltihaplı hastalığıdır. Hastalığın en genel bulguları ateş, baş ağrısı ve ense sertliğidir. Hastalığın etkeni virüsler, bakteriler ve parazitler olabilir.

Bakteriyel menenjit tedavisi ne kadar sürer?

Test sonuçları sonrası saptanan bakteriye bağlı olarak antibiyotikler değişebilir. Kişinin yaşına ve risk faktörlerine bağlı olarak antibiyotik tedavisinin süresi 7-21 gün boyunca değişir. Ayrıca ateş, terleme, kusma nedeniyle kaybedilen sıvılar yerine konur.

Menenjite neden olan bakteriler?

Streptococcus pneumoniae (pnömokok): Bu bakteri, bebeklerde, küçük çocuklarda ve yetişkinlerde en sık görülen bakteriyel menenjit nedenidir. Daha yaygın olarak pnömoniye veya kulak ve sinüs enfeksiyonlarına neden olur. Bir aşı bu enfeksiyonu önlemeye yardımcı olabilir.

Menenjit kaç günde belli olur?

Menenjitin Belirtileri Semptomlar birkaç saat içinde veya birkaç gün içinde gelişebilir. 2 yaşından büyük herhangi bir kişide olası belirti ve bulgular şunları içerir: Ani yüksek ateş

Epidemik menenjit hastalığı nedir?

Beyin ve omuriliği çevreleyen zarların iltihaplanması olarak tanımlanan menenjit, acil tıbbi müdahale gerektiren bir hastalıktır. Ateş, baş ağrısı ve kusma meninjitin temel belirtileridir; ancak bu belirtiler kimi başka hastalıklarda da saptanabilmektedir.