Banka ve finans mezunu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Banka ve finans mezunu ne iş yapar?
  2. Ekonomi ve finans bölümü ne iş yapar?
  3. Banka ve finans Hukuku nedir?
  4. Finansman Bölümü Nedir?
  5. Bankacılık ve Finans hangi meslekler var?
  6. Bankacılık ve finans Bölümü 4 yıllık mı?
  7. Iktisat bölümü ne iş yapar maaşı?
  8. Finans danışmanı ne kadar maaş alır?
  9. Bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?

Banka ve finans mezunu ne iş yapar?

Bankacılık ve finans mezunu olan kişiler hesap yönetimi yapmaktadır. Bu bölümden mezun olan kişiler banka, özel sektör veya devlet kurumlarında çalışabilirler. Aynı zamanda da bu bölümden mezun olan kişiler hesap denetleme, para yönetimi ve uluslararası bankacılık gibi işler yapabilirler.

Ekonomi ve finans bölümü ne iş yapar?

Ekonomi ve Finans bölümü mezunları, aynı ekonomi ya da işletme mezunu gibi kamu ve özel sektörde, finans şirketlerinde, bankalarda çalışabilir. Yönetici adayı, uzman yardımcısı, müfettiş, gümrük ve mali müşavir, serbest muhasebeci, pazarlama ve satış görevlisi gibi görevlerde bulunabilir.

Banka ve finans Hukuku nedir?

Bir bankanın yurt içi ya da yurt dışında ki faaliyetlerini düzenleyen hukuk birimidir. ... Bankalardan aldığımız kredilerin sözleşme bölümlerinin hazırlanması ve sözleşmeler ile ilgili fikirlerin gerçekleştirilmesi de Bankacılık ve Finans Hukuku kapsamında değerlendirilmektedir.

Finansman Bölümü Nedir?

Ekonomi ve Finans, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan, sadece Eşit Ağırlık puan türüyle tercih edilebilen bir 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölümde amaç gerek kurumsal, gerekse küresel bazda ekonomik gelişmelere karşı doğru hamleleri gerçekleştirebilecek profesyonellerin eğitilmesidir.

Bankacılık ve Finans hangi meslekler var?

Bu bölümden mezun olan kişiler pek çok kurum ve kuruluşlarda görev alabilirler. Bunlar finans danışmanlığı, bankalarda gişe görevlisi gibi bölümlerdir. Bunların yanı sıra kredi analizi sektörü de mezunlar için iş imkanı olmaktadır. Bankacılık ve Finans bölümü mezunları devlet kurumlarında da çalışabilirler.

Bankacılık ve finans Bölümü 4 yıllık mı?

Finans ve Bankacılık bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Iktisat bölümü ne iş yapar maaşı?

Mesleğe yeni başlayan kişiler ortalama 3 bin TL maaş alırken, tecrübe kazanıp doğrudan bölüm ile alakalı sektörlerde bulan kişilerin maaşları ise, 5000 TL civarındadır. Kişinin kendini geliştirerek çalışmış olduğu kurumda yönetici olması halinde, alacağı maaş da doğal olarak daha yüksek olacaktır.

Finans danışmanı ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKORTALAMA
Kıdemli Finansal Danışman3.1404.660
Finans Danışmanı2.8204.850

Bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?

Bankacılık ve sigortacılık mezunları banka şubelerinde ve sigorta şirketlerinde, pek çok kamu kurum ve özel kuruluşlarda farklı pozisyonlarda görev alır.