Su çiçeği tedavisi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Su çiçeği tedavisi nasıl yapılır?
  2. Su çiçeği neye iyi gelir?
  3. Yetişkinlerde Su Çiçeği çıkar mı?
  4. Su çiçeği belirtileri nelerdir?
  5. Su çiçeği nasıl olur vücutta?

Su çiçeği tedavisi nasıl yapılır?

Kaşıntılar için ağızdan ve sürülerek kullanılan kaşıntı gidericiler kullanılır. Bağışıklık sistemi baskılanmış kişilere antiviral tedavi başlanır. Su çiçeği ile temas etmiş duyarlı kişiler 72 saat içinde aşı yaptırırlarsa koruyucu olur. Rutin su çiçeği aşısı 12 aylıktan büyük bebeklere yapılır.

Su çiçeği neye iyi gelir?

Suçiçeği enfeksiyonu virüse maruz kaldıktan 10 - 21 gün sonra ortaya çıkar ve yaklaşık 5 - 10 gün sürer. Suçiçeğine iyi gelen besinler arasında; C vitamini, balık, bal, tavuk suyu ve kemik suyu çorbası yer alıyor.

Yetişkinlerde Su Çiçeği çıkar mı?

Suçiçeği sıklıkla çocukluk yaşlarında görülen, Varicella Zoster virüsünün (VZV) yol açtığı ve döküntülere neden olan bulaşıcı bir hastalıktır. Hava ve temas yoluyla çok kolay bulaşabildiği için koruyucu olarak aşılama büyük önem taşır. Aşı olmamış ve hastalığı geçirmemiş yetişkinler de risk altındadır.

Su çiçeği belirtileri nelerdir?

Hastalığın tipik belirtisi olan kırmızı ve kaşıntılı su kabarcıkları, virüs vücuda alındıktan 10-21 gün sonra ortaya çıkar. Yaklaşık 5-10 gün boyunca sürer. Kabarcıklar görülmeden önce su çiçeği başlangıcı sürecinde; ateş, iştah kaybı, baş ağrısı, halsizlik ve yorgunluk gibi belirtiler görülebilir.

Su çiçeği nasıl olur vücutta?

Suçiçeği (varisella), varicella zorter virüsünün (VZV) sebep olduğu, vücutta kaşıntılı, içinde su toplamış ezikler, kırmızı döküntüler, yorgunluk ve ateş ile kendini gösteren bulaşıcı bir hastalık türüdür. Suçiçeği döküntüleri ilk olarak gövde ve yüzde ortaya çıkar. Hastalık, çoğunlukla çocuk yaştaki kişilerde görülür.