Ayak altında beyazlık nedir?

İçindekiler:

  1. Ayak altında beyazlık nedir?
  2. Ayakların altı neden beyazlaşır?
  3. Ayak altındaki sertlik nedir?
  4. Ayak tabanında şişlik neden olur?

Ayak altında beyazlık nedir?

Mantarların, parmak araları ve altlarında kepeklenme, yarık oluşumu ve beyazlama ile seyredebileceği gibi, ayak tabanının yan ve ortasında izlenebilen derin yerleşimli su toplamaları şeklinde de izlenebileceği bilgisini veren Öztaş, “Ayak mantarı ayak tabanında izlenen yaygın ince beyaz kepeklerle de seyredebilir.

Ayakların altı neden beyazlaşır?

Raynaud fenomeni örneğinde, damarların daralması sonucu kan dolaşımı zorlaşır ve etkilenmiş bölge beyazlaşmaya başlar. Bölge soğur ya da hissizleşmeye başlar ve sonunda renk maviye dönerek kan dolaşımı daha fazla kısıtlanır. Dolaşım düzelmeye başlayınca cildiniz önce kırmızıya ve sonra normal rengine dönmeye başlar.

Ayak altındaki sertlik nedir?

Ayak tabanında oluşan bu deri kalınlaşmalarına hiperkeratoz denir. Ayak tabanında ki bu sertleşme ve kalınlaşmalar öncelikle yanlış basma sonucu (düz tabanlık, içe basma, yüksek kavis gibi) olur. Dış deri tabakasının protein kompenenti olan keratinin miktarının artışına bağlı olan kalınlaşmadır.

Ayak tabanında şişlik neden olur?

En sık görülen Ayak Şişmesi nedenleri arasında burkulma, hamilelik, konjestif kalp yetmezliği, obezite, osteoartrit, siroz, Aşil tendiniti, PMS ve derin ven trombozu bulunmaktadır.