Malül aylığı ne kadar 2020?

İçindekiler:

  1. Malül aylığı ne kadar 2020?
  2. Malulen emeklilik maaşı hangi durumlarda kesilir?
  3. Maluliyet maaşı neden kesilir?
  4. Maluliyet maaşı ne zaman başlar?
  5. Malulen emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

Malül aylığı ne kadar 2020?

7) Vazife malullüğü aylığı bağlananlardan, başkasının yardım ve desteği olmadan yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecede malul olanlara 2020 yılı için ödenecek bakım ücreti miktarı 4.207,94 TL olarak, belirlenmiştir.

Malulen emeklilik maaşı hangi durumlarda kesilir?

Malullük aylığı almakta iken herhangi bir sigortalılık statüsüne göre veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başlayanların malullük aylıkları, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden ödeme dönemi başında kesiliyor.

Maluliyet maaşı neden kesilir?

Malullük aylığı, - Sigortalıların 5510 Sayılı Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başlamaları, - Kontrol muayenesi sonucu malullük durumunun ortadan kalkması, hallerinde kesilir.

Maluliyet maaşı ne zaman başlar?

Sigortalı aylığın başlangıç tarihinde geçici iş göremezlik geliri alıyor ise malullük aylığı geçici iş göremezlik gelirinin sona erdiği tarihi takip eden aybaşında başlar.

Malulen emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

Malullük Aylığı Bağlanması için Nereye ve Nasıl Başvurulur? Sigortalı veya sigortalının işvereni, maluliyet durumunun tespiti için sigortalının bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya en yakın sosyal güvenlik il müdürlüğüne ya da sosyal güvenlik merkezine yazılı olarak başvurmalıdır.