Basur neden meydana gelir?

İçindekiler:

  1. Basur neden meydana gelir?
  2. Basur olunca ne olur?
  3. Basur stresten olur mu?
  4. Hemoroid tedavi olmazsa ne olur?

Basur neden meydana gelir?

Toplumda oldukça sık görülen basur, çoğunlukla uzun süren kabızlığa ve tuvalette fazla vakit geçirmeye bağlı olarak oluşur. Dışkılama sırasında zorluk yaşanması, bölgedeki kan akışı etkiler. Zamanla damarlardaki kan, bölgede havuzlanarak hemoroid oluşumuna yol açar.

Basur olunca ne olur?

Basur, toplumda yetişkinlerin neredeyse dörtte birinde zaman zaman ortaya çıkan yaygın bir rahatsızlıktır. Hemoroidlerde her zaman belirti görülmez. Ancak çoğu zaman. kaşıntı, rahatsızlık hissi ve kanama gibi belirtilerle kendini gösterir. Hemoroid içerisinde kan pıhtısı oluşursa şiddetli bir ağrıya neden olur.

Basur stresten olur mu?

İç ve dış kas arasındaki bu uyum bozulduğunda, ki stres, sıkıntı, üzüntü buna sebep olur, kişi kabız olmasa da ıkınarak, zorlanarak büyük abdest yapar. Bu ıkınma ve zorlanma sonucu meydana gelen basınç artışı buradaki damarların şişmesine neden olur ve hemoroid gelişir.

Hemoroid tedavi olmazsa ne olur?

Tedavi edilmezse hastalık ilerler, şikayetler artar. Kanama bu hastalarda önemli bir şikayettir. Tedavi edilmezse can sıkıcı kanamalar sürer gider; çok miktarda kan kaybı olduğunda, kansızlık gelişebilir. Tedavi edilmemiş hemoroidlerde, boğulma (akut tromboze hemoroid) dediğimiz şiddetli ağrılı şişlik gelişebilir.