Karın germe ameliyatı nasil oluyor?

İçindekiler:

  1. Karın germe ameliyatı nasil oluyor?
  2. Karın germe ameliyatı kac gunde iyilesir?
  3. Karın germe ameliyatı kimlere uygulanır?
  4. Karın germe sonrası ödem ne zaman geçer?
  5. Karın germe ameliyatından sonra ne zaman yan yatılır?
  6. Karın germe ameliyatı riskli mi?
  7. Karın germe ameliyatı sonrası nelere dikkat etmeli?

Karın germe ameliyatı nasil oluyor?

Bu ameliyat kasık bölgesinde karnın alt kısmında yapılan enine bir cilt kesisi kullanılarak yapılır. Bu sayede, alt tabakadan sıyrılan karın derisi ve altındaki yağ dokusu inceltilerek fazla doku çıkarılır. Ameliyatta ayrıca gevşemiş karın duvarı kasları birbirine dikilerek, karnın gevşekliği giderilir.

Karın germe ameliyatı kac gunde iyilesir?

Merak edilen konulardan bir diğeri, karın germe ameliyatının iyileşme süresidir. Bu süreç ameliyatın koşullarına bağlı olarak farklılık gösterse de, genel olarak hastalar 1-2 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilir. Ayrıca hastalara karın germe ameliyatı sonrasında özel bir korse giymeleri tavsiye edilir.

Karın germe ameliyatı kimlere uygulanır?

Karın germe ameliyatı kimlere yapılır? Tam karın germe işlemi sıklıkla doğum yapmış ya da aşırı kilo alıp vermiş kişilere uygulanır. Eğer hastanın göbek deliğinin üstünde deri fazlası varsa ve oturduğu sırada göbek deliğinin altında eliyle tutabileceği bir kat oluşuyorsa tam karın germe için uygun bir aday demektir.

Karın germe sonrası ödem ne zaman geçer?

Tüm ameliyatlar gibi abdominoplasti sonrasında da, ameliyat bölgesinde şişlik(ödem), hissizlik ve morarma oluşabilir. Morluklar 7-10 günde tamamen geçerken, derideki hissizliğin geçmesi birkaç ay sürer. Şişliklerin kaybolup, hatların tamamen ortaya çıkması 1-3 ay kadar zaman almaktadır.

Karın germe ameliyatından sonra ne zaman yan yatılır?

- Yürümeye hafif öne eğik olarak başlamanızı öneririz. Ortalama 1 hafta içinde dik yürümeye başlayabilirsiniz. - Size giydirdiğimiz korseyi en az 6 hafta sıkı şekilde kullanmanızı öneriyoruz. - İşlem sonrasında sırt üstü ya da yan yatabilirsiniz Yüzüstü yatmak için ortalama 1 ay beklemek gerekir.

Karın germe ameliyatı riskli mi?

Karın germe ameliyatı sonrasında görülebilecek özel riskler arasında yara yeri enfeksiyonu, ameliyat sahasında kan veya vücut sıvısı birikimi, kan pıhtı atması ve kötü yara iyileşmesi sayılabilir. Yara yeri enfeksiyonu drenaj ve antibiyotik kullanımı ile giderilebilmektedir.

Karın germe ameliyatı sonrası nelere dikkat etmeli?

Sizler için Karın Germe Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenleri listeledik;
  • Doktorunuzca Verilen İlaçların Düzenli ve Özenli Kullanılması
  • Ani Hareketlerden Kaçınılması
  • Dar Kıyafet Giyiminden Uzak Durulması
  • Karın Bölgesinin Darbeye Karşı Korunmasının Sağlanması
  • Vücuda Yeteri Kadar Sıvı Almak.
Daha fazla öğe...