İsim patenti almak ne kadar?

İçindekiler:

  1. İsim patenti almak ne kadar?
  2. Uluslararası marka Tescili Nasıl Yapılır?
  3. İsim tescil nereden alınır?
  4. Firma isim patenti nasıl alınır?
  5. WIPO marka Başvurusu Nasıl Yapılır?
  6. Uluslararası patent Nasıl Alınır?
  7. Marka Tescili patent Nedir?
  8. WIPO başvurusu nedir?
  9. WIPO Madrid nedir?
  10. Avrupa patenti almak için ne yapmak gerekir?
  11. Uluslararası patent ne kadar?
  12. İsim hakkı almak ne demek?

İsim patenti almak ne kadar?

Buna göre, e-Devlet üzerinden yapılan patent ve faydalı model başvuru ücretleri 10,76 lira, marka tescil ücreti 321,61 lira, coğrafi işaret ve geleneksel ürün başvuru ücretleri 2,29 lira oldu. Tasarım tescil başvuru ücreti ise 54,24 lira olarak tespit edildi. Tebliğ 'de yürürlüğe girecek.

Uluslararası marka Tescili Nasıl Yapılır?

Uluslararası marka tescilinin sağlanabilmesi için öncelikle ilgili menşe ofiste (Madrid Birliği'ne üye ülkelerin resmi patent ofisleri kastediliyor), tescilli bir markanın veya bir marka tescil başvurusunun olması zorunludur. Uluslararası marka başvurusu Uluslararası Büro'ya menşe ofis aracılığıyla yapılmalıdır.

İsim tescil nereden alınır?

Firmalar ve ya kişiler marka tescili yaptırırken öncelikle Türk Patent Enstitüsü'ne başvuru yaparlar. Bunun için tüm belgelerin de eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekir. Belgeler Türk Patent Enstitüsü'ne teslim edilir. Bu süreden itibaren başvuru kesinlik kazanır ve marka unvanı koruma altına alınır.

Firma isim patenti nasıl alınır?

Patent Nasıl Alınır?
  1. Türk Patent ve Marka Kurumu başvurusu yapılır.
  2. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından araştırma raporu verilir.
  3. Araştırma raporu yayınlanır.
  4. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent inceleme raporu verilir.
  5. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent belgesi (uygun bulunması halinde) verilir.
Hicri

WIPO marka Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuruların menşe ofis aracılığıyla WIPO' ya bildirilmesi zorunludur. Başvurular Türk Marka ve Patent Kurumu web sitesinde yer alan başvuru formu veya aşağıdaki belgelerle birlikte kuruma direk yapılabilir. Formlar eksiksiz ve İngilizce dilinde doldurulmalıdır. Marka tescili için iki farklı ücret ödenmelidir.

Uluslararası patent Nasıl Alınır?

Uluslararası patent başvuruları Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi nezdinde (Wipo) yapılmaktadır. Türkiye de 1996 yılında bu anlaşmaya taraf olmuştur. Taraf ülkelerin herhangi birinde yapılan başvuru ile diğer taraf ülkelerde de patent hakkı istenilmesini sağlar.

Marka Tescili patent Nedir?

Kesinlik aynı değiller; marka tescili tüketiciyi yönlendirmek üzere ticari mal veya hizmetlerde kullanılan işaretin belgesi, patent ise yeni olan bir buluşlara verilen belgedir. Markalar, marka tescili ile; buluşlar ise patentle korunurlar.

WIPO başvurusu nedir?

Kısaltması WIPO olan Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü, birden fazla ülkeye tek bir form ve daha hesaplı ödeme seçeneğiyle başvuru kolaylığı sağlayan bir platform. Bu yöntemi kullanabilmek için başvurusu yapılacak olan markanın öncelikle menşe ülkede yani Türkiye'de bir başvurusunun ya da tescilinin olması gerekiyor.

WIPO Madrid nedir?

Ülkesindeki ofiste, tescilli bir marka veya tescil başvurusunun olduğu firmaların, tek bir başvuru ile protokole taraf birçok ülkede birden uluslararası tescile sahip olmalarını sağlayan bir anlaşmadır.

Avrupa patenti almak için ne yapmak gerekir?

Avrupa Patent Ofisi (EPO)'nun Münih, Berlin, Lahey'deki ofislerine ya da Türkiye için TPE'ye başvuru yapılabilir. TPE başvuruları posta yoluyla ya da doğrudan Enstitüye teslim edilmesi yoluyla kabul etmektedir. Başvurular, EPO'nun üç resmi dili İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden biriyle yapılabilir.

Uluslararası patent ne kadar?

Başvuru ücreti (rüçhanlı ya da rüçhansız farketmeksizin) 500 TL'dir. Başvuru, online olarak yapılıyorsa, başvuru ücreti 490 TL'dir.

İsim hakkı almak ne demek?

İsim Hakkı; İşletme sahibi veya şahısların ürün veya hizmetlerine verdiği ada isim hakkı denilmektedir. Genel olarak isim hakkı olarak bilinse de aslında bu konu marka tescilidir. İşletmeler veya şahıslar ürün ve hizmetlerine verdikleri isimleri ancak koruma altına alması durumunda bu hakka sahip olabilmektedirler.