Mısır kaç günde bir sulanmalıdır?

İçindekiler:

  1. Mısır kaç günde bir sulanmalıdır?
  2. Mısır ne sıklıkla sulanır?
  3. Mısıra ne kadar su verilmeli?
  4. Mısır hasadı hangi ayda yapılır?
  5. Mısır bitkisi suyu sever mi?
  6. Dane mısırın suyu ne zaman kesilir?
  7. Mısır silajı nasıl sulanır?
  8. Mısır'a kaç kilo gübre atılır?
  9. Mısır hasat zamanı nasıl anlaşılır?
  10. Fazla su mısıra zarar verir mi?
  11. Mısır püskülü ne zaman toplanır?
  12. Mısır çok Sulanırsa ne olur?
  13. Silajlık mısır kaç defa sulanır?
  14. Mısırın dünyada en yaygın kullanım şekli nedir?

Mısır kaç günde bir sulanmalıdır?

Bu yüzden sıcak havalarda gün aşırı sulanmalıdır. İlk ekim zamanında hava durumuna göre 2 günde 1 sulamada yapılabilir. Ancak toprak her daim nemli kalmalıdır.

Mısır ne sıklıkla sulanır?

Topraktaki faydalı su oranı P'nin altına düştüğünde tarlanın sulanması gerekiyor. Mısır yetiştiriciliği sırasında en az 4 kez sulama yapılıyor.

Mısıra ne kadar su verilmeli?

Yıllara göre mısır gelişim döneminde 3-4 kez sulanmakta olup su tüketimi 569-670mm ve sulama suyu gereksinimi ise 358-437mm arasında değişmektedir. Mısırın gelişme dönemindeki su tüketimi 637mm, sulama suyu gereksinimi ise 386mm ve ortalama günlük su tüketimi 4.2mm'dir.

Mısır hasadı hangi ayda yapılır?

Mısırın çimlenme süresi 10 gündür. Hasat zamanı ise Ağustos, Eylül, Ekim aylarıdır.

Mısır bitkisi suyu sever mi?

Bitki gelişimi için gerekli olan ve doğal yollarla karşılanamayan suyun sulama suyu ile toprağa verilmesi gerekir. Mısır bitkisi, suyu seven bir bitki olmasının yanında ayrıca suyu en ekonomik şekilde kullanan bitkilerdendir. Sadece 270 gramlık su tüketimi ile 1 gram kuru madde oluşturabilir.

Dane mısırın suyu ne zaman kesilir?

Sadullah Dinkul Sadullah Bey, danenin süt çizgisi %30'a ulaştığında yani süt kısmı daha az olduğunda son sulamayı yapmalısınız. Sadullah Dinkul Sadullah Bey, daneler görseldeki gibi olduğunda son sulamayı yapmalısınız.

Mısır silajı nasıl sulanır?

Mısır sulama sistemlerinden en yaygın olanlarından biri karık sulamadır. Karık sulama sistemi ile tarla sulama, bitki sıraları arasında eğim doğrultusunda açılan yüzlek kanalcıklara su uygulanması ile yapılır. Su, yerçekiminin etkisi ile ilerleyerek toprağa geçer ve bitkinin kök bölgesinde depolanır.

Mısır'a kaç kilo gübre atılır?

Taban gübre: özel mısır kompoze 18-24-12 + %6 S + %1 Zn gübresinden ekim öncesi dekara 30-35 kg verilmelidir. Mısırın gelişme dönemi içinde aylara göre damla sulama ile gübreleme aşağıdaki şekilde yapılmalıdır (tohum ekimi 25 Nisan).

Mısır hasat zamanı nasıl anlaşılır?

Mısır bitkisi hasat zamanı geldiğinde bitkinin sap, yaprak ve tablaları tamamen kuruyup kahverengileşir. Danelik ürün için mısırda hasat zamanının geldiği koçan kavuzlarının kuruyup, danenin sertleşip normal görünen rengini alması, danenin sömeğe bağlandığı yerde siyah noktanın oluşması ile anlaşılır.

Fazla su mısıra zarar verir mi?

Mısıra ihtiyacı kadar su verilmediği takdirde, bitki su stresi yaşayacak ve bu durum %50 'ye varan verim kayıplarına sebep olacaktır. Mısır yetiştirmede göz önünde bulundurulması gereken su stresi durumu, toprakta tutulabilen suyun yarısı tüketildiği zaman başlamaktadır.

Mısır püskülü ne zaman toplanır?

Genellikle Haziran ayında ekilip Eylül ayında hasat edilmekle beraber bölgelere göre hasat zamanı daha da erken olabilir. Bir yıllık, tek evcikli bir tahıl bitkisidir. Gövdesi sert ve diktir. Sapsız yaprakları geniş, uzun, üst yüzü tüylü, alt yüzü tüysüz olup tabanı ile bir kın halinde gövdeyi sarar.

Mısır çok Sulanırsa ne olur?

Mısırın su ihtiyacı karşılandığında verim artışı sağlanmasının yanı sıra aşırı sulama durumunda ise toprak havalanmasını azaltarak mısır verimini düşürebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. ... Su, yerçekiminin etkisi ile ilerleyerek toprağa geçer ve bitkinin kök bölgesinde depolanır.

Silajlık mısır kaç defa sulanır?

Mısır bitkisi en çok iki dönemde suya ihtiyaç duyar.

Mısırın dünyada en yaygın kullanım şekli nedir?

Dünyada üretilen mısırların yaklaşık % 90' ı insan beslenmesinde ve hayvan yemi olarak kullanılmaktadır. Bunun % 65-70'i hayvan yemi olarak, % 20'si ise direkt olarak insanlar tarafından tüketilmektedir.