Ertesi gün hapının zararları var mı?

İçindekiler:

  1. Ertesi gün hapının zararları var mı?
  2. Ertesi gün hapını kimler kullanamaz?
  3. Ertesi gün hapı kısırlığa yol açar mı?
  4. Ertesi gün hapı yerine ne yapılabilir?
  5. Ella Ertesi gün hapı reçetesiz alınır mı?

Ertesi gün hapının zararları var mı?

Ertesi gün hapının yan etkileri nelerdir? Kullanan kadınların arasında yaklaşık  kadarı kusma, mide bulantısı ve düzensiz kanama gibi yan etkiler rapor etseler de bu ilaçların neden olduğu en temel yan etki adet düzensizliğidir. Ertesi gün hapının içeriğindeki maddeler, alerjik reaksiyonlara yol açabilir.

Ertesi gün hapını kimler kullanamaz?

Karaciğer hastalığınız varsa. Ertesi gün hapı, karaciğer hastalığı olan kadınlara önerilmez. Şiddetli astım hastası iseniz. Sara (epilepsi) tedavisinde kullanılan bazı ilaçları kullanıyorsanız (fenitoin, fosfenitoin, fenobarbital, primidon, karbamazepin, okskarbazepin).

Ertesi gün hapı kısırlığa yol açar mı?

Kullanıldıktan sonra lekelenme tarzı kanama ve bir sonraki adetin birkaç gün önce gerçekleşmesine veya birkaç gün sonra gecikmesine yol açabiliyor. Hiçbir şekilde kısırlığa sebep olmayan ertesi gün hapı, cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı kesinlikle bir koruma sağlamaz.

Ertesi gün hapı yerine ne yapılabilir?

Ertesi gün spirali” Kadın doktoruna gidip bir bakırlı spiral yerleştirtebilirsiniz. Bakırlı spiral dölllenmiş yumurtanın rahime yerleşmesini engeller. Bakırlı spiral normal bir gebelik önleme yöntemidir. Bu yöntem acil durumlarda da kullanılır.

Ella Ertesi gün hapı reçetesiz alınır mı?

Ertesi gün hapı, eczanelerde reçetesiz olarak satılmaktadır. Ertesi gün hapının, isminden dolayı cinsel ilişkiden sonraki gün kullanılması gerektiği sanılsa da gebelik ihtimali söz konusu olan ilişki sonrasında ne kadar çabuk alınırsa o kadar etkilidir.