Evrende bilinen kaç galaksi var?

İçindekiler:

  1. Evrende bilinen kaç galaksi var?
  2. Samanyolu Galaksisi nde kaç güneş sistemi var?
  3. Samanyolu Galaksisi de kaç yıldız var?
  4. Eliptik galaksiler nelerdir?
  5. Samanyolunda neler var?
  6. Güneş sisteminde kaç yıldız var?

Evrende bilinen kaç galaksi var?

Evrende Samanyolu'na benzer, içinde milyarlarca yıldız barındıran kaç galaksi daha var” sorusuna cevaben ilk gerçekçi hesap, Hubble Uzay Teleskobu'nun verileriyle yapılan tahminlere dayanıyordu. Bu gözlem sonucunun teorik modellerle birleştirilmesiyle evrende 2 trilyon galaksi olduğuna dair bir sonuç ortaya çıktı.

Samanyolu Galaksisi nde kaç güneş sistemi var?

Yıldız sistemi desek daha doğru olur. Şu ana kadar astronomların bulduğu 500 yıldız sistemi buldular. Ama bilim adamlarının tahmin ettiği 10 milyarlaca yıldız sistemi olduğunu düşünüyorlar.

Samanyolu Galaksisi de kaç yıldız var?

100 milyar - 400 milyar Samanyolu/Yıldızlar

Eliptik galaksiler nelerdir?

Eliptik galaksi (eliptik gökada), galaksi sınıflandırmasında kullanılan Hubble düzenine göre aşağıdaki özelliklere sahip galaksi sınıfıdır:
  • Yıldızlar, sarmal galaksilerin aksine rastgele sayılabilecek bir harekete sahiptirler.
  • Yaşlı yıldızlar çoğunluktadırlar.

Samanyolunda neler var?

Samanyolu ya da Kehkeşan, içinde Güneş Sistemi'nin de bulunduğu gök adadır. Yerel Küme'nin bir parçası olan çubuklu sarmal türde bir gök adadır. Gözlemlenebilir Evren'deki milyarlarca gök adadan sadece bir tanesidir.

Güneş sisteminde kaç yıldız var?

Günes Sistemi de Samanyolu Galaksisinin bir elemanidir. Samanyolu Galaksisi içinde %90ninin büyüklügü günes kadar olan 100 milyar yildiz oldugu tahmin edilmektedir.