Amato fobi Nedir?

İçindekiler:

  1. Amato fobi Nedir?
  2. Fobi nedir nasıl oluşur?
  3. Iş fobisi nasıl yenilir?
  4. Hobi nedir fobi çeşitleri?
  5. Tuhaf fobiler nelerdir?
  6. Sosyal anksiyete için hangi ilaç?

Amato fobi Nedir?

Normalde korku yaratmayacak bir nesne, durum ya da aktivite ile karşılaşıldığında duyulan aşırı korku halidir. Bu korku hemen her zaman mantıklı bir korku değildir.

Fobi nedir nasıl oluşur?

Korkunun nesnesi olan belirli bir cisim, hayvan ve mekan türünden şartlardan kaçınılmaya çalışıldığı ve hayatın buna göre şekillendirildiği aşamada fobiler ortaya çıkmaktadır. Fobiler sıradan korku hissine göre çok daha şiddetli ve ciddi özelliktedirler, kişinin hayatını çok daha derinden etkilerler.

Iş fobisi nasıl yenilir?

- Fobilerin tedavisinde temel olarak iki yöntem izlenir. Bunlardan birincisi ilaç tedavisidir. İlaç tedavilerinin fobilerin ele alınmasında oldukça etkili olduğu birçok çalışma ile gösterilmiştir. Günümüzde en çok "serotonin geri alım inhibitörü"(SSRI) olarak bilinen antidepresan ilaçlar bu amaçla kullanılmaktadır.

Hobi nedir fobi çeşitleri?

Hobi ve fobi birbirine karıştırılmaması gerekir. Hobi hoşlanılan ve keyif alınan durumlar olarak bilinen. Fobi ise bu durumun tam tersidir. Korkulan ve kaygı duyulan durumlar fobi olarak adlandırılıyor.

Tuhaf fobiler nelerdir?

Dünyada tıp litarütürüne giren en ilginç fobiler ise şunlar:
  • Limnofobi (Göllerden korkma fobisi) ...
  • Chirofobi (Kendi vücudundan korkma) ...
  • Peladofobi (Kel insanlardan ya da kelleşmekten korkma fobisi) ...
  • Kleptofobi (Hırsızdan korkma fobisi) ...
  • Chaetofobi (Kıl ve saçlardan korkma fobisi)
Daha fazla öğe...

Sosyal anksiyete için hangi ilaç?

Paroksetin (Paxil) veya sertralin (Zoloft) reçete kullanılmaktadır. Serotonin ve norepinefrin geri alım inhibitörü (SNRI) venlafaksin (Effexor XR) ayrıca sosyal anksiyete bozukluğu için bir seçenek olabilir. Yan etki riskini azaltmak için ilaç düşük dozda başlanabilir ve kademeli olarak tam bir doza çıkılabilir.