Kemençe çalmak zor mudur?

İçindekiler:

  1. Kemençe çalmak zor mudur?
  2. Kemençe kaç oktav?
  3. Kemençe nerede ortaya çıktı?
  4. Kemençe öğrenmek ne kadar sürer?
  5. Kemençe nasıl bir şey?
  6. Klasik kemençe hangi yöreye aittir?
  7. Kemençe ne zaman icat edildi?
  8. Karadeniz kemençesi kaç oktav?
  9. Kemençe ne kadar?
  10. Kemençe nasıl ortaya çıktı?

Kemençe çalmak zor mudur?

Kemençe Çalmak Zormu? ... Bu süre diliminde kursiyerin enstrüman kabiliyetine göre kemençe kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Kimi zaman 1 aylık süreçlerle de öğrenebilen bir enstrüman olarak bilinen kemençe, Osmanlı'dan günümüze kadar gelen eski bir gelenektir.

Kemençe kaç oktav?

Ses sahası üç buçuk oktavdır. Perde yerleri simetriktir. Fakat sesi kemençe tınısından uzaktır. Tamburi Cemil Bey'in de dördüncü tel denemesi olmuştur.

Kemençe nerede ortaya çıktı?

Kemençenin 18. yüzyıl sonlarına kadar Türk müziğinin tek yaylı sazı olduğu öğrenildi. Hacivat-Karagöz ve Türk tatlısının ardından Yunanistan'ın sahip çıkmaya çalıştığı Türkiye'nin önemli değerlerinden biri olan kemençenin Yunanistan'a 1924'ten sonra göç eden Rumlar tarafından götürüldüğü kaydedildi.

Kemençe öğrenmek ne kadar sürer?

Kemençeyi öğrenmek için belirlenen maksimum eğitim süreci 2 aydır. Bu süre dilimde müzisyenin enstrüman kabiliyetine göre kemençe kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Kimi zaman 1 aylık süreçte de öğrenebilen bir enstrüman olarak bilinen kemençe, Osmanlı'dan günümüze kadar gelen eski bir gelenektir.

Kemençe nasıl bir şey?

“Klasik kemençe”, 40-41 cm boyunda, 14-15 cm genişliğinde küçük bir çalgıdır. Yarım armudu andıran gövdesi, elips biçimindeki burguluğu "kafa" ve sapı "boyun" tek bir ağaç parçasından yontularak ve oyularak yapılır. Göğsünde, yuvarlak kenarları dışarıda kalmak üzere D biçiminde iki iri delik bulunur.

Klasik kemençe hangi yöreye aittir?

Bu yüzden üç telli olan günümüzdeki çalgıya Osmanlı kemençesi de denilmektedir. Önemli icracıları ve yapımcıları ise Osmanlı'da ve özellikle İstanbul'da yaşamış olan Türkler ve Rumlardır. Bundan dolayı Yunanistan'da bu çalgı, İstanbul kemençesi olarak da anılmaktadır.

Kemençe ne zaman icat edildi?

18. yy. sonlarına kadar Türk müziğinin tek yaylı sazı olan kemençenin yerini, Batının önce Viola d'amore'si (sinekemanı adıyla), sonra da Violino'su (keman) aldı. Ama Karadeniz kemençesi horonlar sayesinde, armudi kemençe ise 19. yy. ortalarına doğru girdiği fasıl topluluğu içinde günümüze kadar geldi.

Karadeniz kemençesi kaç oktav?

Akordu genellikle 4'lü aralıklarla yapılır. Karadeniz kemençesinin en büyük özelliği ise paralel ses çıkartmasıdır. (4'lü paralel). Yaklaşık "1" oktav civarında ses sahası vardır.

Kemençe ne kadar?

Boyu 40–41 cm kadardır. Tekne, sap, göğüs, klavye, burgu, yay gibi parçalardan oluşur. Kemençede sırası ile tizden peste doğru neva, rast ve yegâh perdelerine akortlu olan üç tel bulunur. Bu tellerden neva ve yegâh tellerinin boyları eşit olup rast teli bunlara göre daha uzuncadır ve daha yüksekte bulunmaktadır.

Kemençe nasıl ortaya çıktı?

Kemençenin 18. yüzyıl sonlarına kadar Türk müziğinin tek yaylı sazı olduğu öğrenildi. Hacivat-Karagöz ve Türk tatlısının ardından Yunanistan'ın sahip çıkmaya çalıştığı Türkiye'nin önemli değerlerinden biri olan kemençenin Yunanistan'a 1924'ten sonra göç eden Rumlar tarafından götürüldüğü kaydedildi.