Boyun kisti neden olur?

İçindekiler:

  1. Boyun kisti neden olur?
  2. Boynumda şişlik var neden olur?
  3. Boyunda şişlik neden olur?
  4. Ensede şişlik için hangi doktora gidilir?

Boyun kisti neden olur?

Tüm yaş gruplarında baş ve boyundaki bir kitlenin en sık nedeni lenf bezi büyümesidir. Çocuklarda ve genç erişkinlerde daha çok enfeksiyona ya da iltihaba bağlı gelişen bu durum, ileri yaşlarda sıklıkla kötü davranışlı olma eğilimi gösterir. Baş-boyun bölgesinde yaklaşık 100 adet lenf bezi bulunur.

Boynumda şişlik var neden olur?

Boyunda karşınıza çıkan şişlik enfeksiyona bağlı olarak büyümüş bir lenf bezesine, doğumsal kaynaklı kistik bir kitleye ve bu kitlenin aniden büyümesine, baş boyun bölgesinde yerleşmiş kötü huylu tümörlerin buradaki lenf bezelerine yayılmasına, lenf bezlerini tutan iyi veya kötü huylu hastalıklara bağlı olarak olabilir ...

Boyunda şişlik neden olur?

Boyun şişliklerinin bir nedeni de bu bölgede gelişen tümörler veya başka bölgede gelişmiş bir kanserin boyun lenf nodlarına metastaz yapmasıdır. Boyundaki bütün dokulardan (lenf nodu, gırtlak, tükürük bezleri, tiroid bezi, kas, damarsal yapılar, sinirler … vb gibi) iyi veya kötü huylu tümörler gelişebilir.

Ensede şişlik için hangi doktora gidilir?

Kafa ve Ensedeki Şişlik İçin Hangi Doktora Başvurulmalıdır? Kafa ve ense kısmında meydana gelen şişliklerde hastaların beyin cerrahisine başvurmaları gerekiyor. Beyin cerrahisinin yapacağı inceleme ile bu şişliklerin kafa travmasına bağlı olup olmadığını tespit ederek gerekli tedavi yöntemlerine başlanıyor.