Vücutta kaşıntılar neden olur?

İçindekiler:

  1. Vücutta kaşıntılar neden olur?
  2. Geceleri kaşınmak neden olur?
  3. Kasinti tehlikeli midir?
  4. Stresten insan kaşınır mı?

Vücutta kaşıntılar neden olur?

Vücutta kaşıntı ve kabarcıklar, deri hastalıklarının yanı sıra böcek sokması, stres, alerji, parazit, mantar, kansızlık, diyabet, kanser, kan hastalıkları ve ilaç yan etkileri gibi geniş bir yelpazede bulunan rahatsızlıklardan kaynaklanabilir.

Geceleri kaşınmak neden olur?

Atopik dermatit, ürtiker ve psoriasis gibi dermatolojik problemler tanı almadan önce geceleri ortaya çıkan sebepsiz kaşıntı nedenleri arasında değerlendirilir. Uyuz ya da bit ısırıkları, demir eksikliği anemisi, şizofreni, huzursuz bacak sendromu ve gebelik, gece kaşıntısı oluşabilecek diğer durumlar arasında yer alır.

Kasinti tehlikeli midir?

Ancak uzmanlar kaşıntının, kanserden, diyabete kadar sinsi ilerleyen çok sayıda hastalığın habercisi olabileceği konusunda uyarıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Asım Ahmet Hocaoğlu, “Kaşıntıyla birlikte halsizlik, kilo kaybı ve karın ağrısı varsa vakit kaybetmeden doktora görünün” diyor.

Stresten insan kaşınır mı?

Stres ekzeması son derece yaygındır. Bu hastalık başlangıçta görünür herhangi bir bulgu olmaksızın kişinin kaşıntı duyması ve sürekli kaşıntı ve sürtünme sonucu ortaya çıkan belirtilerle karakterizedir.