Çocuk aldırma kaçıncı aya kadar olur?

İçindekiler:

  1. Çocuk aldırma kaçıncı aya kadar olur?
  2. Çocuk aldırmak yasal mıdır?
  3. Ne zaman kürtaj yapılır?
  4. 17 yaşında kürtaj olur mu?
  5. Reşit olmayan biri nasıl kürtaj olur?

Çocuk aldırma kaçıncı aya kadar olur?

İsteğe bağlı durumlarda en fazla 2.5 aya kadar yasal olarak kürtaj işlemi yapılabilir. Adli bir durum, doktor onayı ile yapılabilecek kürtaj işlemlerinde bu süre uzayabilmektedir. Ancak Türkiye sınırları içerisinde yasal kürtaj süresi 2.5 ay veya 10 haftadır.

Çocuk aldırmak yasal mıdır?

Çocuk Aldırmanın Yasal Sınırları Nedir? Kürtaj ülkemizde yasaldır ancak yasalarla bazı sınırlandırmalar getirilmiştir. Eğer gebelik isteğe bağlı sonlandırılıyorsa bunu için son sınır hafta 10. gebelik haftasıdır.

Ne zaman kürtaj yapılır?

Kürtaj operasyonu yasal olarak isteğe bağlı durumlarda gebeliğin ilk haftasında yapılabilmektedir. Anne sağlığını tehdit eden durumlarda gebeliğin haftasına bakılmaksızın kurul kararı ile kürtaj yapılması gerekir.

17 yaşında kürtaj olur mu?

18 yaşından büyük ve evli olan bayanlar eşlerinin imzası ile onay alınarak kürtaj olabilirler. 18 yaşından büyük ve bekar olan bayanlar ise sadece kendi rızaları ile kürtaj olabilirler. 18 yaşından küçük olanların evli veya bekar olsalar da anne-babalarının onayı gerekir.

Reşit olmayan biri nasıl kürtaj olur?

Reşit olmayan kadınlarda kürtaj yapılması için anne ve babanın onayına başvurulur. 18 yaşından önce kürtaj işlemlerinde anne baba onayı istenirken 16 yaş ve altı kürtaj işlemleri için mahkeme kararı gerekir. Kürtaj işlemi ancak kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından yapılabilmektedir.