Yeşil bezelye kavurması nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Yeşil bezelye kavurması nasıl olur?
  2. Yaprak bezelye kaç dakikada haşlanır?
  3. Yaprak Bezelye nasıl kızartılır?
  4. Kışlık bezelye dondurucuya nasıl konur?
  5. Taze Bezelye nasıl pişirilir yemeği?
  6. Bezene kızartması nasıl yapılır?
  7. Bezelye salatası olur mu?

Yeşil bezelye kavurması nasıl olur?

Yaprak Bezelye Kavurması Tarifi Yapılışı Kuru soğanı ve sarımsağı doğrayıp tavaya alalım. Üzerine yağı ekleyip kavuralım.Kırmızı toz biber ve salçayı ekleyip karıştıralım. Süzülmüş bezelyeyi ekleyip kavuralım. Üzerine rendelenmiş domatesi ve baharatları ekleyip karıştıralım .

Yaprak bezelye kaç dakikada haşlanır?

Sultani bezelyeler ayıklanır, varsa kılçıklı kısımları bıçak kullanarak ayrılıp atılır ve bütün olarak yıkanır. Sadece taneleri belirgin olanların içleri çıkarılır. Üzerlerini geçecek kadar su ve bir çay kaşığı kadar tuz konarak on dakika kadar haşlanır ve süzgece alınıp suyu süzdürülür.

Yaprak Bezelye nasıl kızartılır?

Bezelyemizi haşlayalım. Suyunu süzüp biraz soğumaya bırakalım ve sıkalım fazla suyu gitsin. Daha sonra üzerine yumurta, mısır unu, tuz ve karabiberi ekleyelim. Güzelce karıştırıp kısığa yakın orta ateşte tavamızı çevire çevire kızarmasını sağlayalım.

Kışlık bezelye dondurucuya nasıl konur?

Bunun için yapmanız gerekenler de bir hayli basit. Buzdolabı poşeti ya da kilitli poşetlerin içine bezelyeleri tek seferde kullanacağınız şekilde pay edin ve içindeki tüm havanın çıkmasını sağladıktan sonra buzdolabı poşetinin ağzını sıkıca kapatın. Ardından dondurucunuza koyun.

Taze Bezelye nasıl pişirilir yemeği?

Taze Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bezelyelerin kılçıkları temizler ve yıkanır.
  2. Soğan ince doğranır ve yağ dökülmüş tencerede pembeleşinceye kadar kavrulur.
  3. Salçalarda eklenir biraz kavrulduktan sonra sarımsak eklenir bezelyeler de katıldıktan sonra kup kup doğranmış domateste dökülür.
Daha fazla öğe...•Hicri

Bezene kızartması nasıl yapılır?

Yaprak Bezelye Kızartması Tarifi Yapılışı Bezelyemizi haşlayalım. Suyunu süzüp biraz soğumaya bırakalım ve sıkalım fazla suyu gitsin. Daha sonra üzerine yumurta, mısır unu, tuz ve karabiberi ekleyelim. Güzelce karıştırıp kısığa yakın orta ateşte tavamızı çevire çevire kızarmasını sağlayalım.

Bezelye salatası olur mu?

İstediğiniz malzemelerle özellikle yoğurt ya da makarna ile karıştırabileceğiniz gibi sadece salata olarak da tüketebilirsiniz. Ben böyle taze bezelyeye sarımsağı çok yakıştırıyorum siz isterseniz içine sarımsak yerine taze soğan da ekleyebilirsiniz. İsterseniz içine yoğurt ekleyip karıştırabilirsiniz.