Ingilizce şimdiki zaman nasıl söylenir?

İçindekiler:

  1. Ingilizce şimdiki zaman nasıl söylenir?
  2. Geniş zamanı nerede kullanılır?
  3. Simple Present Tense eki nedir?
  4. Geniş zamanda S takısı ne zaman gelir?

Ingilizce şimdiki zaman nasıl söylenir?

O esnada yapılmakta olan eylemleri anlatmak için Present Continuous Tense, yani Şimdiki Zaman kullanılır. I, He, She ve It zamirlerinin yanına ''is'', They, You, We zamirlerinin yanına ise ''are'' getirilir. Kurallara uygun bir şekilde cümle kurabilmek için fiilin sonuna -ing eklenmelidir.

Geniş zamanı nerede kullanılır?

Uçak, Tren, Otobüs, Sinema vb. Saat Çizelgelerinde. Ulaşım araçlarının veya sinema, tiyatro gibi yerlerin saat çizelgelerinde de geniş zaman kullanılır. Burada dikkat edilmesi gereken, geniş zamanın gelecek zaman anlamında kullanılmış olduğudur.

Simple Present Tense eki nedir?

Simple Present Tense Olumlu Cümleler Geniş zamanı olumlu cümle içinde kullanırken İngilizce formülü oldukça basittir. Burada dikkat edilmesi gereken tek kural üçüncü tekil şahıslarda fiil yapısına göre ''-s '' eki alır.

Geniş zamanda S takısı ne zaman gelir?

Simple Present Tense Türkçe'deki geniş zamanın karşılığıdır ve çok yaygın olarak kullanılır. Bu zamanın kullanımıyla ilgili aşağıdaki tabloyu inceleyiniz. ("He,she ve it" üçüncü tekil şahıs oldukları için olumlu cümlede görüldüğü gibi fiilin sonuna "s" takısı gelmiştir.