Maş fasulyesi çorbası hangi yörenin?

İçindekiler:

  1. Maş fasulyesi çorbası hangi yörenin?
  2. Maş çorbası nereye ait?
  3. Maş çorbası nerenin?
  4. Maş fasulyesi kilo verdirir mi?
  5. Antep çorbası nasıl olur?
  6. Maş fasulyesi Türkiye'de nerede yetişiyor?
  7. Maş fasulyesi ve soya aynı mı?

Maş fasulyesi çorbası hangi yörenin?

Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi.

Maş çorbası nereye ait?

Gaziantep de en çok bilinen yemekleri maş çorbası ve maş piyazı'dır. Maş Çorbası, alaca çorbaya benzer alaca çorbada da olduğu gibi içerisinde tarhun ve kurutulmuş dolmalık biber bulunur. Bilindiği gibi alaca çorba sadece Gaziantep'e özgü bir yemektir.

Maş çorbası nerenin?

Bundan 50 yıl öncesine kadar Türkiye'de “cin börülcesi” adıyla bilinen ve özellikle çorbası yapılan maş fasulyesi Gaziantep ve Torosların köylerinde yetiştirilir.

Maş fasulyesi kilo verdirir mi?

Maş fasulyesi de en kaliteli baklagillerdendir. Karaciğer yağlanması olan bireylerin en büyük problemi yüksek kilodur. Maş fasulyesini tüketmek hem zayıflamanızı sağlayacak hem de içerisindeki lesitinden dolayı karaciğer yağlanmanızı azaltacaktır.

Antep çorbası nasıl olur?

Mercimek ve pirinci yıkayıp düdüklü tencereye aktarın. Sarımsakları soyup doğramadan tencereye ekleyin. Sıvı yağ ve et suyunu da ekleyip kapağını kapattıktan sonra tencereyi ocağa alın. Tencerenin düdüğü öttükten sonra altını kısın ve 8-10 dakika bu şekilde çorbanızı pişirin.

Maş fasulyesi Türkiye'de nerede yetişiyor?

Maş Fasulyesi Türkiye'de Nerede Yetişir ve Yetiştirilir? Maş fasulyesi her ne kadar Asya kökenli bir bitki olsa da, ülkemizde de yetişmekte ve yetiştirilmektedir. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da ya da Akdeniz bölgesinin Toros Dağları'na yakın olan kısımlarında yaygın olarak yetiştirilmektedir.

Maş fasulyesi ve soya aynı mı?

Siyah soya fasulyesi olarak da bilinen maş fasulyesi ile çok değişik ve güzel yemekler yapılabilir. Maş fasulyesini filizlendirip salatalarda ve yemeklerde kullanmak da mümkün. Maş fasulyesini filizlendirmek çok zevkli ve zahmetsiz bir süreç. Maş fasulyesi tam bir vitamin ve mineral deposu.