Cinsel organını göstermenin cezası nedir?

İçindekiler:

  1. Cinsel organını göstermenin cezası nedir?
  2. Cinsel tacizde kamu davası nasıl düşer?
  3. Sözlü tacizin cezası ne kadar?
  4. Kamu davası hangi durumlarda düşer?
  5. Kamu davası kaç yılda düşer?
  6. Cinsel tacizde adli para cezası ne kadar?

Cinsel organını göstermenin cezası nedir?

Teşhircilik suçunun cezası; 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıdır.

Cinsel tacizde kamu davası nasıl düşer?

Cinsel İstismarda Kamu Davası Nasıl Düşer İstismar suçu davasında kamu davası ancak suçun sarkıntılık düzeyinde kalması ve şikayetten vazgeçilmesi durumunda düşer. Bunun dışında bu suç nedeniyle açılan ceza davasında şikayetten vazgeçilse dahi kamu davası düşmez.

Sözlü tacizin cezası ne kadar?

Sözlü taciz suçunun cezası, cinsel taciz suçunun temel, basit halidir. Bu nedenle fail hakkında üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacaktır. Bunun yanında sözlü cinsel taciz, çocuğa karşı işlenmesi halinde altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacaktır.

Kamu davası hangi durumlarda düşer?

Kamu davasında şikayetten vazgeçme olursa ve suç şikayete bağlı bir suç değilse kamu davası düşmeyecektir. ... Ancak ilgili suç takibi şikayete bağlı bir suçsa, örneğin basit yaralama, hakaret gibi suçlarsa bu durumda kamu davası şikayetten vazgeçme ile düşer.

Kamu davası kaç yılda düşer?

Yirmi yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezasını gerektiren suçlarda 20 yıl, 5 yıldan fazla ve 20 yıldan az hapis cezasını gerektiren suçlarda 15 yıl, 5 yıldan fazla olmamak üzere hapis veya adlî para cezasını gerektiren suçlarda 8 yıl.

Cinsel tacizde adli para cezası ne kadar?

TCK.m.105'e göre; “Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikayeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına fiilin çocuğa karşı işlenmesi hâlinde altı aydan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.”