Sakız suyu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Sakız suyu ne işe yarar?
  2. Damla sakızı macunu nedir ne ise yarar?
  3. Doğal damla sakızı nasıl kullanılır?
  4. Akgünlük neye faydalı?
  5. Günlük sakızı nasıl bir şeydir?

Sakız suyu ne işe yarar?

Mikropları yok etme özelliğine de sahip olan damla sakızı diş ve ağız sağlığı konusunda yüksek oranda etkilidir. Dişlerin beyazlaşması yönünde büyük katkı sağlar. Astım türü solunum yolu rahatsızlığı olanlar için ideal bir tercihtir. Bronş ve göğüs bölgesinin yumuşamasına yardımcı olur.

Damla sakızı macunu nedir ne ise yarar?

Damla sakızı macunu kullanım alanları: Damla sakızı macunu şifa kaynağı olarak göğüs hastalıklarında, mide yanmalarına, karaciğer kuvvetlenmesinde kullanılmaktadır. Dondurma yapımında kullanılmaktadır, kahveye katılır, hoş koku verir. Damla sakızı macunu tatlılarda muhallebiler de kullanılmaktadır.

Doğal damla sakızı nasıl kullanılır?

Sabahları birkaç saat damla sakızı çiğneyerek ya da sütünüzün içine damla sakızını ezip, koyarak tüketebilirsiniz. - Şikayetlerinizi azaltmak için damla sakızı toz haline getirip, bir kaşık balla karıştırarak tüketebilirsiniz. - Antiseptik özelliğe sahiptir. Bu nedenle birçok ilacın içinde de kullanılır.

Akgünlük neye faydalı?

Boswellia (akgünlük ekstresi) güçlü bir antienflamatuar (iltihap önleyici) olduğu için etkili bir ağrı kesici olabilir ve iltihaba bağlı kıkırdak kayıplarını önleyebilir. Bazı çalışmalar, lösemi ve meme kanseri gibi bazı kanserlerin tedavisinde bile faydalı olabileceğini bulmuştur.

Günlük sakızı nasıl bir şeydir?

Günlük sakızı şifalı bitkisel bir sakızdır. Günlük sakızı bir tür çam ağacı olan günlük ağacı aynen çam sakızı gibi bir reçine salgılamaktadır. Bu sakız ağızda erime özelliğine sahiptir ve tadı da biraz acımsı olmaktadır. Günlük sakızı, ülkemizde en sık Muğla ve Fethiye bölgelerinde bulunmaktadır.