Sütlaç üzerine ne dökülür?

İçindekiler:

  1. Sütlaç üzerine ne dökülür?
  2. Sütlaç ölçüsü nasıl yapılır?
  3. Sütlacın güzel olması için ne yapmalı?
  4. Sütlacın pirinci yıkanır mı?
  5. Sütlaç cıvık olursa ne yapmalı?
  6. Sütlaç üstü nasıl yakılır?
  7. Fındıklı Sütlaç nasıl yapılır?

Sütlaç üzerine ne dökülür?

Pirinç pişinceye kadar sütle pişirilir. İçine sütle karıştırılmış nişasta, vanilya ve şeker eklenir. 5-6 dakika kaynatılır ve kaselere dökülür. Servis yapılmadan üzerine tarçın eklenir.

Sütlaç ölçüsü nasıl yapılır?

Yarım su bardağı pirinç, 2 su bardağı su ile suyunu çekene kadar haşlanır. Ardından 1 litre süt, şeker, 1 paket vanilya eklenir ve süt kaynayana kadar ara karıştırılır. Süt kaynaktan sonra yarım su bardağı soğuk sütümüzle buğday nişastamız eriyene kadar bir kapta karıştırılır ve kaynayan süte eklenir.

Sütlacın güzel olması için ne yapmalı?

Sütlaç yaparken pirinci önce su, sonra sütle pişirmelisiniz. Sütü eklemeden önce pirinçlerin suyu iyice çektiğine de emin olmalısınız. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da sütün soğuk olması. Sütlacın kıvamının iyi olması için soğuk sütten şaşmayın.

Sütlacın pirinci yıkanır mı?

Ancak sütlaç yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. ... Sütlaç yapımında püf noktalardan biri de pirincin piştikten sonra yıkanma işlemidir. Pirinç piştikten sonra yıkamadan direkt sütü katarsanız pirinçler birbirine yapışır ve sütlacınız bulamaç gibi olur.

Sütlaç cıvık olursa ne yapmalı?

Sulu ise, nişasta ilave edin. Şekeri fazla ise, süt ilave edin. Şekeri az ise, şeker ilave edin. Ardından tencereyi kaynatın, sütlaç kıvama geldiğinde kaselere boşaltın.

Sütlaç üstü nasıl yakılır?

Bir diğer yöntem ise üzerine yumurta sarısı sürmek ve toz şeker serpmek. Üzerine yumurta sarısı ve toz şeker serptiğinizde üzeri çok hızlı bir şekilde yanacak ve kızaracaktır.

Fındıklı Sütlaç nasıl yapılır?

Sütü toz şekeri ve pirinç ününü bir kap içerisinde karıştırıyoruz, şeker eriyene kadar, haşlanan pirinçlere yavaş yavaş karışımı ilave ediyoruz, topaklanmaması için karıştırıyoruz. Kıvamını alan sütlacı kaselere koyup üzerini kırılmış veya kıyılmış fındık ve tarçın ile süslüyoruz. Ilınınca buzdolabına alıyoruz.