Neden 7 zeytin yemeliyiz?

İçindekiler:

  1. Neden 7 zeytin yemeliyiz?
  2. Yesil zeytinin faydaları nelerdir?
  3. 7 zeytin 1 incir nasıl tüketilmeli?
  4. Zeytin yemek kilo aldırır mı?

Neden 7 zeytin yemeliyiz?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan siyah zeytinin faydası saymakla bitmiyor. Günde en az 7 siyah zeytin yemek içerdiği polifenoller sayesinde beyindeki oksidatif stres oranını azaltarak, sinir hücrelerini koruyor. Böylece zeytin hafızanın güçlenmesine yardımcı oluyor.

Yesil zeytinin faydaları nelerdir?

İçerdiği polifenoller sayesinde beyindeki oksidatif stres oranını azaltarak, sinir hücrelerini korur. Böylece günde 7 tane tüketilen zeytin hafızanın güçlenmesine yardımcı olur. D vitamini içerdiği için yeşil zeytin metabolizma açısından önemlidir. Çocuklarda bünyenin gelişmesine katkı sağlar.

7 zeytin 1 incir nasıl tüketilmeli?

Yalnızca iki malzemeli olan bu diyette ilk önce 7 tane zeytin daha sonra incir tüketmelisiniz. Burada dikkat edilmesi gereken temel nokta peş peşe yemek olduğu için aralarında zaman geçirmemeniz gerekiyor. Her gün 2 defa uygulamanız gereken bu diyeti sabah uyanınca ve gece uyumadan önce uygulanmalıdır.

Zeytin yemek kilo aldırır mı?

''HER BİR ZEYTİN TANESİNDE 5 KALORİ VAR'' Karatay, "Her bir zeytin tanesinde 5 kalori bulunuyor" dedi. Zeytin ve zeytinyağının iyi bir antioksidan olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Karatay, "Zeytinyağı kilo aldırmaz.