Diş Hekimi ataması ne zaman yapılacak?

İçindekiler:

  1. Diş Hekimi ataması ne zaman yapılacak?
  2. Eczacılık ataması var mı?
  3. Devlet kaç eczacı alıyor?
  4. Yeni mezun diş hekimi ne kadar kazanır?

Diş Hekimi ataması ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların ihtiyaçları için uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama başvuruları 8-14 Eylül'de yapılacak. Sağlık Bakanlığının "2021 Yılı 2.

Eczacılık ataması var mı?

Kura ile yapılacak atamalara ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir." Yapılan değişiklik ile 663 Sayılı KHK ile getirilen eczacılarımızın kamuya KPSS ile alınması uygulaması kaldırılmıştır. Bundan sonra eczacılarımız herhangi bir sınava girmeden kura ile kamuya atanabilecektir.

Devlet kaç eczacı alıyor?

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) kurayla 50 eczacı alacak… Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 12 Nisan'da, 2016 yılı 2. dönem ilk defa ve yeniden açıktan atama kurası yapılacak. O kura, eczacılar için 1. Yerleştirme ve 2.

Yeni mezun diş hekimi ne kadar kazanır?

Yeni mezun olan diş hekimleri 5,5-6 bin TL bandında maaş alarak devlette çalışabilmektedirler. Bu maaş zamlara göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ayrıca çalışılan yer bazında ele geçen para da değişken tutarda olabilmektedir. Döner sermayeden alınan paralar maaşa dahil değildir.