Araç kiralamada trafik cezasını kim öder?

İçindekiler:

  1. Araç kiralamada trafik cezasını kim öder?
  2. Kiralık araç trafik cezası nasıl ödenir?
  3. Araç kiralamada hasarı kim öder?
  4. Araba kiralama da başkası kullanabilir mi?

Araç kiralamada trafik cezasını kim öder?

Kesilen cezanın günü ve saati emniyet tarafından ceza makbuzu olarak rent a car firmasına tebliğ edilir ve rent a car firmasıda araç o tarih ve saatte kimde ise o kişiye bilgisini vererek ödemeye yönlendirir. Kiralık araçlarda yapılan trafik ihlallerinde cezaları sürücü öder.

Kiralık araç trafik cezası nasıl ödenir?

Araç Kiralamada Trafik Cezasını Nasıl Öderim? Eğer kiralama yaptığınız araç ile bir trafik cezası yediyseniz, cezanın firmaya ibrazı itibari ile ödemesi sizler tarafından firmaya nakit, kredi kartı veya farklı kanallar ile yapılabilir.

Araç kiralamada hasarı kim öder?

Kasko, kiralık aracın hasarını karşılar, sonra da dönüp kusurlu sürücünün trafik sigortasından bu zararı alır. Eğer bu zarar, trafik sigortasının limitini aşıyorsa üzerini kusurlu sürücüden talep eder. Bu risklerin bir kısmı kiralık araçları sürekli kullananlar için de geçerlidir.

Araba kiralama da başkası kullanabilir mi?

Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir. Aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilmesi ilave sürücü/sürücülere ait sürücü belgesi bilgilerinin kira sözleşmesinin üzerinde gösterilmesi ve ek sürücü bedeli ödenmesi ile mümkündür.