Ücretli öğretmen hangi statüde?

İçindekiler:

  1. Ücretli öğretmen hangi statüde?
  2. Öğretmen 657 ye tabi mi?
  3. Ücretli sınıf öğretmenliğine kimler başvurabilir?
  4. Ücretli öğretmenler kaç saat derse girer?

Ücretli öğretmen hangi statüde?

Ücretli öğretmenlerin kamudaki statülerinin ne olduğunu MEB de dahil olmak üzere kimse bilmiyor. Ancak 657 Sayılı Kanun kapsamında en yakın 4/C statüsüne sokulabilirler. Ücretli öğretmenler, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurarak ders saati üzerinden sözleşme imzalıyorlar.

Öğretmen 657 ye tabi mi?

(1) Öncelikle kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde olmak üzere Bakanlığın boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli öğretmen istihdam edilebilir.

Ücretli sınıf öğretmenliğine kimler başvurabilir?

4-Formasyon Belgesi, Tezsiz Yüksek Lisans Belgesi, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Sertifikası olanlar ile daha önceki yıllarda vekil ya da ücretli öğretmen olarak görev yaptığına dair belgesi bulunan diğer lisans ( fakülte) ve ön lisans (yüksekokul) mezunları başvuruda bulunabileceklerdir.

Ücretli öğretmenler kaç saat derse girer?

14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.