Menekşe çiçeğinin bakımı nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Menekşe çiçeğinin bakımı nasıl olmalı?
  2. Menekşe çiçeğinin yaprakları yıkanır mı?
  3. Menekşe çiçeği nasıl canlandırılır?
  4. Kurumuş menekşe nasıl canlanır?
  5. Çiçeklerin yapraklarındaki tozlar nasıl temizlenir?
  6. Menekşe soldu ne yapmalıyım?

Menekşe çiçeğinin bakımı nasıl olmalı?

Menekşe çiçeği; ortalama şekilde sıcak mevsimde haftada 2 defa, kış mevsiminde ise 1 defa sulanmalıdır. Çok fazla sulamak veya az sulamak da menekşe bitkisi adına olumsuz nedenlerin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Menekşe sulama hakkındaki püf noktalardan birisi de her defasında aynı oranda su vermek olacaktır.

Menekşe çiçeğinin yaprakları yıkanır mı?

Menekşe yaprağını temizleyeceğiniz zaman kesinlikle çiçeksiz olduğu dönemi tercih ediniz. Çiçekli iken çiçeğine değecek su veya spreyler bitkinin çiçeklerini öldüreceklerdir. Menekşe yaprakları tüylü ve gevrek olduğundan hassas olarak uygulama yapılması kesinlikle bez ile temizlenmemesi gerekmektedir.

Menekşe çiçeği nasıl canlandırılır?

Solan menekşeyi kurtarabilmek için öncelikle sağlıklı bir sulama rutini oluşturmanız gerekli. Bitkiye nem sağlamak için az miktarda suyu saksı tabağında bırakabilirsiniz. Yeniden sulamadan önce köklerin etrafındaki toprağın tamamen kurumasına izin vermek çiçek açmaya teşvik eder.

Kurumuş menekşe nasıl canlanır?

Kuruyan Menekşe Nasıl Canlandırılır? Toprak kaliteli olmalı, saksı delikleri açık olup su çıkışı olmalı. Ortam hem çok aydınlık olmalı hem de çiçeğe doğrudan güneş vurmamalı. Toprak değişimi Nisan ayında yapılmalıdır.

Çiçeklerin yapraklarındaki tozlar nasıl temizlenir?

Çiçeklerin üzerine hafif nemli olmaları için su spreyini sıkınız. Daha sonra mikrofiber bezi tozların üzerinde gezdiriniz. Hafif nemlendirdiğiniz deniz süngerini çiçeklerin üzerinde biriken tozların üzerinde gezdiriniz. Süngerin yumuşaklığı onları rahatsız etmediği gibi, yapraklar üzerinde masaj etkisi de yapacaktır.

Menekşe soldu ne yapmalıyım?

Menekşe çiçeği, uzun ömürlü ve dayanıklı bir bitkidir. Yaprakları ve çiçekleri solup gittikten sonra bitkinin tekrar yapraklarını tazelemesi ve yenilemesi için solan çiçek ve yapraklar zarar vermeden çiçeğin üzerinden temizlenmeli ve yeniden çiçek açması için sulamasına devam edilmelidir.