Göbek deliğinde akıntı neden olur?

İçindekiler:

  1. Göbek deliğinde akıntı neden olur?
  2. Bebeklerde göbek deliği iltihabı tedavisi nedir?
  3. Göbek deliği iltihabı nasıl anlaşılır?
  4. Bebeklerde göbek deliği neden siser?
  5. Göbek iltihabı Hangi bölüm?
  6. Göbek Deliginden neden koku gelir?
  7. Göbek deliği içinde ne var?

Göbek deliğinde akıntı neden olur?

Kir, bakteri, mantar ve diğer mikroplar göbek deliğinizin içinde sıkışıp çoğalabilir. Bu da bir enfeksiyona neden olabilir. Göbek deliğinizden sızan sıvı genellikle beyaz, sarı, kahverengi veya kanlı akıntı şeklindedir. Bu akıntı da ağır bir kokuya sahiptir.

Bebeklerde göbek deliği iltihabı tedavisi nedir?

0-1 ay arasında olan yenidoğan bebeklerde iltihabın kana karışarak vücuda yayılma olasılığı çok yüksek olduğu için yakın takip ve bakım gerekmektedir. Bu nedenle bu dönemde görülen göbek deliği iltihabında bebek mutlaka hastaneye yatırılmaktadır ve antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır.

Göbek deliği iltihabı nasıl anlaşılır?

Yetişkinlerde ise Göbek iltihabı'nın en önemli belirtileri şöyledir:
  • göbekte şişlik.
  • ağrı, akıntı
  • göbekten kötü ve rahatsız edici koku gelmesi.
  • göbekte ve etrafında kaşıntı ve kızarıklık.
BE

Bebeklerde göbek deliği neden siser?

Bebeklerde göbek fıtığı; karın duvarını oluşturan kasların, katmanların tam olarak kapanmaması sonucu meydana gelir. Bu durum, göbek deliği çevresinde karın duvarının zayıf kalmasına neden olur. Bağırsak gibi organların, bu zayıf karın duvarından dışarı doğru çıkıntı yapması ile göbek fıtığı oluşur.

Göbek iltihabı Hangi bölüm?

Göbek deliği iltihabı yaşayan kişiler genel cerrahi bölümündeki doktorlara gidebilirler. Göbek deliği iltihabına genel cerrahi bölümü bakar. Burada bulunan doktor en doğru tedavi yöntemini belirler.

Göbek Deliginden neden koku gelir?

Kıyafetler de göbek deliğinde kokuya neden olabilir. Bunun sebebi ise tekstil lifleri veya kumaş tüylerinin göbek deliği kıvrımlarında birikmesidir. Bu atıklar uzun zaman göbek deliğinde beklerse göbek taşı bile oluşturabilirler. Göbek deliğinde oluşan kötü koku zamanla enfeksiyona dönebilir.

Göbek deliği içinde ne var?

Göbek deliğiniz tam bir bakteri ve mikrop yuvası! Vücudumuzun herhangi bir bölgesinde ortalama 67 bakteri ve mikrop türü bulunurken, göbek deliğimizin içinde bu sayı 2368'e kadar çıkıyor.