Gebelikte tahliller ne zaman yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Gebelikte tahliller ne zaman yapılmalı?
  2. Gebelikte yapılan testler nelerdir?
  3. Hamilelikte ilk kontrolde hangi testler yapılır?
  4. 2 aylık hamilelikte hangi testler yapılır?
  5. 8 haftalık gebelikte hangi testler yapılır?

Gebelikte tahliller ne zaman yapılmalı?

Gebeliğin 11. haftasından sonra ultrason muayenesinde bebeğin ense kalınlığı (NT) ölçülür ve ikili test (kan tahlili) yapılır. Bu tahlil 11-14 hafta arasında yapılabilir, 14. haftadan sonra yapılamaz. 16-20 haftalar arasında: Bu haftalar arasında üçlü test (triple test) veya dörtlü test yapılır.

Gebelikte yapılan testler nelerdir?

Bu dönemde yapılması gereken testler kişiden kişiye farklılık gösterse de genel olarak gebeliğin temel kontrollerini oluşturmaktadır.
  1. Ultrasonografi. ...
  2. Kan grubu Tayini. ...
  3. 3. Tam Kan Sayımı ...
  4. Kan Biyokimyası ...
  5. 5. TORCH Taraması ...
  6. Tam İdrar Tahlili. ...
  7. 7. PAP Smear Testi. ...
  8. 8. Hepatit B, Hepatit C ve AIDS Taraması
Daha fazla öğe...

Hamilelikte ilk kontrolde hangi testler yapılır?

İlk Adım Beta Hcg Bu test hem gebeliğin gerçekten var olup olmadığını göstermesi hem de dış gebelik ve rahim içi gebeliğin ayırt edilmesinde önemlidir. Bu amaçla beta hCG ile birlikte ultrasonografi yapılması gerekir. Bunun dışında kan grubu tayini, tam kan sayımı, serbestT4, TSH, biokimya testleri yapılmalıdır.

2 aylık hamilelikte hangi testler yapılır?

Hamileliğin ikinci üç aylık bölümünde yapılması gerekenlerin başında özellikle eğer ikili tarama testi yapılmamışsa üçlü ve dörtlü tarama testleri gelir. Üçlü tarama testi Down Sendromu, genetik problemlerin yanı sıra ayrık omurga hastalığı görülme riskini de saptar.

8 haftalık gebelikte hangi testler yapılır?

8. Hafta: Ultrasonda kalp atışının tekrar teyidi yapılır. Çünkü birden fazla faktör nedeniyle embriyo kalp atışı durabilir. 12. Hafta: Bu haftada yapılan muayenede ense kalınlığı ölçümü ve en yüksek duyarlılığa sahip down sendromu taraması olan ikili test yapılır.