Kuru incir suyu nasıl hazırlanır?

İçindekiler:

  1. Kuru incir suyu nasıl hazırlanır?
  2. Hamileyken incir suyu içilir mi?
  3. Incirden meyve suyu nasıl yapılır?
  4. Incir kürü ne kadar kaynatılır?
  5. Kuru incir suda bekletilir mi?

Kuru incir suyu nasıl hazırlanır?

Kuru incir suyu yapılışı şu şekildedir; Yarım litre klorsuz su kaynatıldıktan sonra içerisine 8-9 adet kuru incir ilave edilir. 7 dakika boyunca ağzı kapalı biçimde kaynatıldıktan sonra ocak kapatılarak ılımaya bırakılır. Kaynamış olan incirli su ılıdıktan sonra süzülür. Karışım süzdükten sonra da 2-3 parçaya bölünür.

Hamileyken incir suyu içilir mi?

Gebelik döneminde taze incir yemek isteyen anne adayları, rahatlıkla bu meyveyi tüketebilirler. Hatta incir tüketiminin anne vücuduna birçok faydası vardır. İçerisindeki potasyum ve sodyum sayesinde kan basıncını düzenler ve kalp hastalıklarından korur. Aynı zamanda tansiyonunuzun düzenli kalmasını sağlar.

Incirden meyve suyu nasıl yapılır?

Bebek İstiyenlere İncir Suyu Tarifi Yapılışı İncirleri yıkayalım, suyu kaynatalım. Kaynamış suya inciri ekleyelim. 20 dk daha kaynatalım, bardağa bırakalım. 15 dk bekleyip içelim.

Incir kürü ne kadar kaynatılır?

Özellikle hamile kalmayı kolaylaştıran kuru incir kürü yaparken öncelikle bir litre su iyice kaynatılır. Kaynayan klorsuz suyun içerisine on beş tane kuru incir ilave edilir. Bu su yirmi dakika boyunca ağzı kapalı olarak kaynatılır. Kaynamanın ardından yirmi dakika tamamlandıktan sonra su süzülür.

Kuru incir suda bekletilir mi?

7. İncir bağırsakların rahat çalışmasını sağlayan meyvelerden biri. Bir bardak suya üç adet kuru incir ilave edin ve suyu sabaha kadar bekletin.