T-155 fırtına kaç adet?

İçindekiler:

  1. T-155 fırtına kaç adet?
  2. Fırtına obüs hangi firmanın?
  3. Fırtına Obüsleri nerede yapılıyor?
  4. Obüsler ne kadar etkili?
  5. Fırtına Obüsü yerli mi?
  6. Fırtına 2 obüs motoru hangi ülkenin?
  7. Obüsler ne işe yarar?

T-155 fırtına kaç adet?

Şu ana kadar yaklaşık 280 adet üretilen T-155 FIRTINA Obüsleri, MKE Kurumu tarafından geliştirilen top ve mühimmat ile Roketsan tarafından geliştirilen Dipten Yanma Ünitesi (DYÜ) sayesinde 40+ kilometre menzile kadar atış yapabilmektedir.

Fırtına obüs hangi firmanın?

ASELSAN'ın önemli projelerinden biri olan Fırtına OBÜSÜ, kundağı motorlu bir topçu silah sistemidir. Projelendirmesi, tasarımı, üretimi ve tedariği tamamen millidir.

Fırtına Obüsleri nerede yapılıyor?

ASELSAN'ın önemli projelerinden biri olan Fırtına OBÜSÜ, kundağı motorlu bir topçu silah sistemidir. Projelendirmesi, tasarımı, üretimi ve tedariği tamamen millidir. Üretimi, Sakarya'nın ilçesi olan Arifiye'de gerçekleşmektedir.

Obüsler ne kadar etkili?

Silah Sistemi Elektrikle çalışan ve elektonik olarak kontrol edilen otomatik mermi doldurma sistemi sayesinde obüs; ani atış için 15 saniyede 3 atım ve sürekli atış için dakikada 2 atım gerçekleştirebilmektedir.

Fırtına Obüsü yerli mi?

T-155 Fırtına, Türkiye tarafından üretilen kundağı motorlu topçu sistemine sahip bir obüs.

Fırtına 2 obüs motoru hangi ülkenin?

T-155 Fırtına, Türkiye tarafından üretilen kundağı motorlu topçu sistemine sahip bir obüs.

Obüsler ne işe yarar?

Obüs, üst açı grubu atışlarda barut haklarının vuruş bölgeleri üst üste binen, görerek veya görmeyerek (gözetleyici ile) ateş edebilen ateşli silah. ... Obüsler hareket kabiliyetlerine göre başka bir araçla çekilen çekili ve kendi motoru ile yol alan, genellikle paletli olan kundağı motorlu obüsler olarak ikiye ayrılırlar.