Karatay diyetinde patates yasak mı?

İçindekiler:

  1. Karatay diyetinde patates yasak mı?
  2. Patates sağlıksız mı?
  3. Diyette patates kızartması yenir mı?
  4. Çiğ patates yemek faydalı mı?
  5. Patates ne kadar sağlıklı?
  6. Patates kabuğu zararlı mı?

Karatay diyetinde patates yasak mı?

Karatay diyetinde glisemik indeksi yüksek karbonhidrat tüketilmemelidir. Pilav, patates, ekmek gibi besinler yasaklı yiyeceklerdendir. Özellikle kahvaltıda ekmek yerine ceviz, badem, fındık gibi kuruyemişlerin tüketilmesi tavsiye edilir. Salata ve yemeklerde ayçiçeği yağı kullanılması yasaktır.

Patates sağlıksız mı?

İçerdiği yüksek karbonhidrat ve nişasta nedeniyle çok da sağlıklı bir besin olarak görülmeyen patates, aslında lif, potasyum, B6 ve C vitamini kaynağıdır. Antioksidanlar açısından zengindir. İçerdiği dirençli nişasta ile kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Sindirim sistemini destekler, glutensizdir ve doyurucudur.

Diyette patates kızartması yenir mı?

Özellikleri nedeniyle kızartılmış patates diyetisyen tarafından hazırlanmış diyet programlarında genel olarak kendisine yer verilmeyen besinler arasındadır.

Çiğ patates yemek faydalı mı?

Bazı özellikler sayesinde iltihaplanmayı yok ederek, eklemlerdeki oluşan ağrıları da azaltır. Kabızlık, mide yanması, şişkinlik, hazımsızlık gibi birçok sindirim sistemi hastalığının tedavisi için çiğ patates tüketilebilir.

Patates ne kadar sağlıklı?

Patates bir lif-posa kaynağıdır. Lif tokluk hissine katkı sağlar ve sindirim sistemini destekler. 180 gramlık bir porsiyon haşlanmış patates yaklaşık 3 gram lif içerir, bu da tavsiye edilen günlük lif alım miktarı olan 25 gramın %10'undan fazlasına denk gelir. Pişmiş patatesi kabuğuyla yemekle alınan lif miktarı artar.

Patates kabuğu zararlı mı?

Vitamin ve mineral deposu olan patates kabuklarıyla tüketildiğinde vücuda pek çok yarar sağlıyor. Yüksek lif oranıyla tok tutarak kalp krizi riskini düşürüyor, kolesterolü azaltıp şeker hastalığına yakalanma ihtimalini önlüyor.