Kolik için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Kolik için ne yapmalı?
  2. Bebeğin kolik olmaması için ne yapmalı?
  3. Kolik bebekler nasıl susturulur?
  4. Kolik nöbetleri ne zaman geçer?
  5. Gaz sancısı olan bebeğe nasıl masaj yapılır?

Kolik için ne yapmalı?

4. haftalarında şiddetleniyor, 3. aylarında kaybolur. Ancak bazı bebeklerde kolik 9. aya kadar sürebiliyor. Bu süre içinde bebekler şiddetli bir şekilde ağlıyorlar....İşte size rahatlatmanın 7 yolu:
  1. Doğru emzirin. ...
  2. Gazını çıkarın. ...
  3. Banyo yaptırın. ...
  4. Masaj yapın. ...
  5. Sakin ortam hazırlayın. ...
  6. Gezdirin. ...
  7. Sıcak kompres uygulayın.
BE

Bebeğin kolik olmaması için ne yapmalı?

Anne sigara kullanmamalı. Kahveyi 1- 2 fincandan fazla tüketmemeli. Anne diyetinden inek sütü, turunçgiller, lahana, brokoli, karnabahar, turpgiller, çikolata, baharatlı gıdalar çıkartılmalı. Bebek loş, sessiz bir ortamda tutulmalı.

Kolik bebekler nasıl susturulur?

3. Ağlama nöbeti başladığında bebek kucağa alınarak sakinleştirilmeye çalışılmamalıdır. Beşikte ritmik hareketlerle uyuması için yavaş bir şekilde sallanmalıdır. 4. Eğer ağlama nöbeti uzun sürüyorsa ve hava şartları da uygunsa bebek dışarı çıkarılmalı, bebek arabasında gezdirerek hava alması sağlanmalıdır.

Kolik nöbetleri ne zaman geçer?

Kolik bebeklerin ağlaması çoğunlukla her gün görülür. Zaman zaman ağlama krizleri dursa da aniden tekrar başlayabilir. Kolik bebeğin ağlama nöbeti, çoğunlukla gaz çıkarmasıyla sonlanır. Bebeğin ağlaması farklı bir durumdan kaynaklanmıyorsa ağlamalar, çoğunlukla 3. aydan sonra azalarak biter.

Gaz sancısı olan bebeğe nasıl masaj yapılır?

Bebe yağı ile yağladığınız sıcak ellerinizi, sıra ile göğüs kafesinin altından kasıklara doğru sanki karnı boşaltıyormuş gibi hafifçe çekerek masaj yapabilirsiniz. Yine ellerinizle saat yönünde hafifçe karnına masaj yaparak, bu hareketi ritmik bir şekilde sürdürün.