ALES Sınavı Nedir içeriği?

İçindekiler:

  1. ALES Sınavı Nedir içeriği?
  2. ALES'e niye girilir?
  3. Ales'e kimler girebilir 2021?
  4. ALES Sayısal-1 2 ne demek?

ALES Sınavı Nedir içeriği?

ALES, akademik kariyer yapmak isteyen adayların lisansüstü programlara, akademik kadrolara yerleşmesinde geçerli olan bir sınavdır. Sınav içeriği iki testten ve toplamda 100 sorudan oluşur. Sayısal testinde matematik, Sözel testinde ise Türkçe soruları sorulmaktadır. Her bir test 50 sorudan oluşur.

ALES'e niye girilir?

Daha çok yüksek lisans başvuruları için girilen bir sınav olarak bilinen ALES, Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ve doktora eğitimi için ...

Ales'e kimler girebilir 2021?

Yüksek lisans programlarına yapılacak başvurular kapsamında değerlendirirsek sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler.

ALES Sayısal-1 2 ne demek?

Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır. Sayısal-2 Testindeki soruların, Sayısal-1 Testindeki sorulara göre daha ileri düzey sorular olması planlanmaktadır.