Yenidoğanda guatr nedir?

İçindekiler:

  1. Yenidoğanda guatr nedir?
  2. Bebeklerde guatr hastalığı nedir?
  3. Bebeklerde tiroid Belirtileri Nelerdir?
  4. Bebeklerde TSH yüksekliği hangi hastalıklara yol açar?

Yenidoğanda guatr nedir?

Köseli, "Bebeklerde tiroit bezinin olmaması veya hipoplazisi, guatr sebebidir. En çok tiroit bezinin olmaması görülür. Bazen de tiroid bezinin olmasına rağmen hormon salgısında bozukluk olabilir" dedi. Yeni doğan bebeklerde, guatrın erken dönemde teşhis edilmesinin oldukça önemli olduğunu kaydeden Dr.

Bebeklerde guatr hastalığı nedir?

Bu genel-likle çocukluk ve ergenlik çağında Hashimato Hastalığı denilen tiroid bezi hastalığında görülür. Ayrıca doğuştan hormon yapımında olan hatalar sonucunda kanda hormon miktarı azalır, bebek ve çocuklarda guatr oluşur. Çocukta durgunluk, büyümede duraklama, zeka geriliği, aşırı uyku, kilo alma görülebilir.

Bebeklerde tiroid Belirtileri Nelerdir?

Zayıflama, sinirlilik, çarpıntı, ellerde titreme ve ishal gibi belirtilerle kendini göstermektedir. Tiroid bezinin az çalışmasına hipotiroidi adı verilmektedir. Çabuk yorulma, hareketlerde yavaşlama, üşüme, kabızlık, saçlarda dökülme, uykuya meyil ve kavrama güçlüğü gibi belirtiler gözlemlenmektedir.

Bebeklerde TSH yüksekliği hangi hastalıklara yol açar?

Büyümede yavaşlama, Kabızlık, cilt kuruluğu, saç dökülmesi TSH yüksekliği belirtilerindendir. Çocuklarda ve bebeklerde TSH yüksekliği/hipotiroidi çok dikkat edilmesi gereken konulardandır.