Dolap içi küf kokusu nasıl giderilir?

İçindekiler:

  1. Dolap içi küf kokusu nasıl giderilir?
  2. Yeni alınan kıyafet kokusu nasıl giderilir?
  3. Evde içindeki küf kokusu nasıl giderilir?
  4. Ev güzel koksun diye ne kaynatılır?
  5. Bir ev neden kokar?
  6. Giysiler nasıl güzel kokar?
  7. Yorgan nasıl güzel kokar?
  8. Yeni alınan pantolon kokusu nasıl giderilir?
  9. Islak çamaşır kokusu nasıl giderilir?

Dolap içi küf kokusu nasıl giderilir?

Sirkenin küf mantarlarını öldürücü etkiye sahip olması nedeniyle rutubetli yerlerin sirkeyle silinmesi de rutubet kokusunun ve lekelerin giderilmesinde etkilidir. Bunun yanında rutubet oluşan yerleri limon kolonyasıyla silmek de lekeleri giderici bir etki yaratacaktır.

Yeni alınan kıyafet kokusu nasıl giderilir?

Öncelikle bir limon suyunu sıkın ve 2 litre kadar suyla karıştırın. Daha sonra kıyafetinizi bu karışım içerisinde 1 saat kadar bekletin. Son olarak yıkayıp hava alacak şekilde kurutun; kıyafetinizin yenilenmiş halinin keyfini çıkarın.

Evde içindeki küf kokusu nasıl giderilir?

İşte rutubet kokusunu gidermenin yolları...
  1. Rutubet kokusu nasıl geçer?
  2. Evinizi sürekli havalandırın.
  3. Kahve ve hardal karışımı
  4. Çiçekleri odada tutmayın.
  5. Kedi kumu.
  6. Karbonat ve tuz karışımı
  7. Peteklerin önünü açık bırakın.
  8. Çamaşır suyu ve cam sil karışımı
Daha fazla öğe...

Ev güzel koksun diye ne kaynatılır?

- Misafirleriniz gelmeden 15- 20 dakika önce bir cezve içerisine karanfil, tarçın ve biraz su ekleyip ocağı üzerinde kaynatmanız da evinizin mis gibi kokmasını sağlayacaktır.

Bir ev neden kokar?

Evinizin uzun süre havasız kalması, açık mutfakta yemek pişirilmesi gibi nedenlerde evinizde kalıcı kokular oluşabilir. ... Doğal bitkilerden elde edilen katkı maddesi içermeyen ev kokusu çeşitlerini kullanarak evinizin mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.

Giysiler nasıl güzel kokar?

Elbiselerinizin güzel kokmasını istiyorsanız, pamuğu kolonya veya parfümle ıslatıp dolabınıza asın. Bu çok basit yöntemle dolabınızdaki diğer giysiler de güzel kokacaktır. Bitmiş küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız, onları çamaşır dolabınıza koyun. Böylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız.

Yorgan nasıl güzel kokar?

Bu yöntemlerden birisi de lavanta gibi koku keseleri ile kaldırdığınız yorganlarınız uzun süre güzel kokarlar. Aktarlardan da rahatlıkla bulabileceğiniz bu kurutulmuş lavantaları küçük koku keselerine koyarak kaldırdığınız yorganlarınızın arasına koyarak uzun süre mis gibi güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.

Yeni alınan pantolon kokusu nasıl giderilir?

Kokan kotlarınızı bir leğenin içine koyun ve üstlerine bir bardak sirke ekleyin. Kotları bir gece boyunca bu sirkeli suyun içinde bekletin. Bu işlemin ardından kotları çamaşır makinesinde düşük devirde yıkayın. Kotlarınızdan kokunun çıktığını göreceksiniz.

Islak çamaşır kokusu nasıl giderilir?

Çamaşırlarınızı makineye doldurduktan sonra deterjan haznesine yarım bardak sirke ekleyin. Başka bir yöntemle; çamaşırlarınızı yıkamadan sirke ve sudan oluşan bir karışım hazırlayın. Kötü koktuğunu düşündüğünüz çamaşırlarınızı yarım saate yakın bir süre bu karışım içerisinde bekletin.