Bedelli askerlik sağlık muayenesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bedelli askerlik sağlık muayenesi nasıl yapılır?
  2. Askerlik muayenesi paralı mı?
  3. Askerlik muayenesi nerelerde yapılır?
  4. Askerlik muayenesi e devlet nasıl yapılır?
  5. Internet üzerinden askerlik muayenesi nasıl yapılır?

Bedelli askerlik sağlık muayenesi nasıl yapılır?

Sağlık muayeneleri; öncelikle yükümlünün kayıtlı olduğu aile hekimi, yoksa müracaat ettiği askerlik şubesine en yakın resmî sağlık kuruluşundaki hekim tarafından yapılır.

Askerlik muayenesi paralı mı?

Askerlik İçin Sağlık Raporu Ücreti Var ? Askerlik işlemleriniz için almanız gereken Sağlık Raporları ve Askerliğe Elverişlidir onayı aile hekimlerinden alınabilmektedir. Aile Hekimleri bu hizmetleri ücretsiz olarak vermektedir. Askerlik için temin etmeniz gereken sağlık raporu ücretsizdir.

Askerlik muayenesi nerelerde yapılır?

Bunun için sisteme E devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile giriş yapılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra gerekli adımlar takip edilerek işlem başlatılır. Askere gidecek olan kişi bu işlemin ardından kayıtlı olduğu Aile Sağlığı Merkezi'ne giderek askerlik muayenesini olur.

Askerlik muayenesi e devlet nasıl yapılır?

Yoklama başvurusu ve yoklama başvurusu takibi e-Devlet aracılığıyla yapılıyor. e-Devlet sistemine giriş yaparak site içi arama alanına 'Milli Savunma Bakanlığı' yazarak 'ASAL yoklama başvurusu' ekranına girerek başvuru ekranına ulaşılabilir.

Internet üzerinden askerlik muayenesi nasıl yapılır?

Kamu Uygulamaları Merkezi web sayfasında sisteme giriş yaparak, sol menüdeki “e-Hizmetler” bağlantısına tıkladıktan sonra gelen listede “Sağlık Bakanlığı” altında bulunan “Askerlik Yoklaması Sağlık Muayenesi İşlemleri” bağlantısına tıklayarak hizmete erişebilirsiniz. Aile hekimi değilseniz bu hizmeti kullanamazsınız.