PEN-OS Antibiyotik ne icin kullanilir?

İçindekiler:

  1. PEN-OS Antibiyotik ne icin kullanilir?
  2. PEN-OS 400 antibiyotik ne icin kullanilir?
  3. PEN-OS kaç gün kullanılmalı?
  4. Macrol 500 mg hangi hastalıklarda kullanılır?
  5. Macrol ne işe yarar?
  6. Flagyl 125 mg ne için kullanılır?
  7. Flagyl nedir ve ne için kullanılır?

PEN-OS Antibiyotik ne icin kullanilir?

PEN-OS, penisiline duyarlı bakterilerin neden olduğu hafif-orta şiddetteki enfeksiyonların tedavisinde ve önlenmesinde kullanılan bir antibiyotiktir. Hücre duvarı şeklini bozarak birçok bakteri gelişimini azaltır. Bu nedenle birçok hastalığın tedavisinde kullanılır.

PEN-OS 400 antibiyotik ne icin kullanilir?

PEN-OS, kullanıldıktan sonra hızlıca emilir ve neredeyse tümü kana karışır. Böbrekler yoluyla atılır. - Orak hücre anemisi (kalıtsal bir kırmızı kan hücresi hastalığı) olan çocukların belirli mikroorganizmalarla (pnömokok) enfeksiyondan korunması amacı ile kullanılır.

PEN-OS kaç gün kullanılmalı?

PEN-OS'u, belirtiler hafifledikten en az 2-3 gün sonrasına kadar kullanınız. Streptokok adı verilen bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlarda (örn. anjin) PEN-OS'u en az 10 gün süreyle kullanmanız gerekecektir. Uygulama yolu ve metodu: PEN-OS kutusu içinde birlikte verilen ölçek yardımıyla ağız yolundan alınır.

Macrol 500 mg hangi hastalıklarda kullanılır?

geniş spektrumlu bir antibiyotiktir.üst solunum yolu, alt solunum yolu enfeksiyonları, sinuzit , otit gibi durumlarda bolca reçete edilir. günde 2 doz kullanılır.250 mg.lık ve 500mg.lık tablet formları ve çocuklar için 1 mg.lık süspansiyon formları mevcuttur.

Macrol ne işe yarar?

klaritromisin makrolid grubu semi-sentetik bir antibiyotiktir. özellikle atipik pnomoni denilen lanet hastaligin ideal tedavi enstrumanidir. atipik pnomoniler genelde genc eriskinlerde görülür. hastada oksuruk balgam kırgınlık zaman zaman ateş gorulur.

Flagyl 125 mg ne için kullanılır?

Aşağıdaki durumlarda kullanılır: • Kan, beyin, akciğer, kemik, cinsel organlar, mide ve bağırsak enfeksiyonları Page 2 2 • Dişeti ülserleri ve diğer diş enfeksiyonları • Bacak yaraları ve basınca bağlı gelişen vücut yaraları • Ameliyat sonrası gelişebilecek enfeksiyonların önlenmesi.

Flagyl nedir ve ne için kullanılır?

FLAGYL 500 mg film kaplı tablet, metronidazol adı verilen bir ilaç içerir. Metronidazol antibiyotik grubuna ait bir ilaçtır. Vücudunuzda enfeksiyona yol açan bakteri ve parazitleri öldürür.