Bitter çikolata yemek ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Bitter çikolata yemek ne işe yarar?
  2. Çikolata da hangi vitaminler var?
  3. Çok fazla çikolata yersek ne olur?
  4. Tatlı yeme ihtiyacı neden olur?

Bitter çikolata yemek ne işe yarar?

- Bitter çikolata antioksidan deposudur. Bitter çikolatanın içeriğinde bulunan kakao oldukça fazla antioksidan etkisini yüksek miktarda göstermektedir. Bu sebeple düzenli açıdan tüketilmesi pek çok kalp ve kanser hastalıklarını engellemektedir. - Bitter çikolata stresi yatıştırarak beynin daha dingin olmasını sağlar.

Çikolata da hangi vitaminler var?

Çikolatanın miktar olarak küçük olmasına rağmen büyük bir enerji kaynağı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, “Çikolatanın içeriğinde güçlü kakao antioksidanları,karbonhidratlar, yüksek miktarda bitkisel protein, potasyum ve magnezyum, az miktarda kalsiyum ve tuz, demir zerreleri,A vitamini, B1 ...

Çok fazla çikolata yersek ne olur?

Damar açıcı, idrar söktürücü ve gastrointestinal etkileri kalp krizine yol açabilir. Tansiyonu düşürme ve kalp krizi riskini artırma gibi etkiler de ölüme neden olabilir.

Tatlı yeme ihtiyacı neden olur?

Bu durum birkaç sebepten kaynaklanıyor olabilir. Birincisi damak tadı ve beslenme alışkanlığınızı bu şekilde geliştirmiş olabilirsiniz veya psikolojik olarak sizi daha mutlu ettiğine ve tatlı yemeye ihtiyacınız olduğunuza inanırsınız veya insülin denen iştah canavarı pankreas tarafından kontrolsüz salınıyor olabilir.