Yağ bezesi olduğunu nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Yağ bezesi olduğunu nasıl anlarız?
  2. Yağ bezeleri ne zaman tehlikelidir?
  3. Yağ bezesi ne zaman tehlikelidir?
  4. Yağ bezeleri neyin habercisi?
  5. Yağ bezesi neye yol açar?

Yağ bezesi olduğunu nasıl anlarız?

Gözle görülebilen yağ bezeleri, hekimler tarafından yalnızca fiziksel muayene ile tespit edilebilir. Yağ kistleri genellikle yuvarlak bir yapıya sahip, ortasında bir nokta bulunan ve etrafı hafif kızarık görünümdedir. Yağ bezesinin birçok türünde deri altında bulunan yağ kitlesi elle bastırıldığında yer değiştirir.

Yağ bezeleri ne zaman tehlikelidir?

Genel olarak 20 ile 40 yaş arasında görünen yağ bezeleri ilk paragrafta belirttiğimiz üzere kötücül olmayan, iyi huylu tümörlerden meydana gelir. Kalıtımsal faktörler ve genetiksel olarak kişilere geçtiği tahmin edilir. Kötü huylu olmayan yağ bezeleri insan sağlığı için herhangi bir tehlike oluşturmaz.

Yağ bezesi ne zaman tehlikelidir?

Yağ bezesinin takibinin çok iyi yapılması gerekmektedir. Kısa zamanda hızlı büyüme varsa, cilt altı değil de daha derin yerleşimli ise, sert ve hareket ettirilemeyen lezyonlarsa bunlar lipom olmayabilir ve vakit kaybedilmeden doktora başvurulması gerekmektedir.

Yağ bezeleri neyin habercisi?

Deri altında oluşan ve lipitlerden meydana gelen yağ bezeleri çoğunlukla bir hastalığın habercisi olmayan lezyonlardır. Bu durum, genel olarak lipoprotein bozukluğunun işareti olabilir. Lipoproteinler, vücutta yağ hücrelerini taşımakla görevlidir.

Yağ bezesi neye yol açar?

Yağ bezesi, genellikle herhangi bir belirti vermez ve çoğu vakada ağrıya neden olmaz. Ancak, 20-40 yaş arası erkeklerde, omurganın torasik bölgesinde gözlenen yağ bezesi; ağrı, kısmi felç ve idrar tutamama gibi ciddi belirtilere yol açabilir.