Kenan Sofuoğlu hangi branşta yarışıyor?

İçindekiler:

  1. Kenan Sofuoğlu hangi branşta yarışıyor?
  2. Kenan Sofuoğlu neden Moto GP de yok?
  3. Kenan Sofuoğlu nasıl ünlü oldu?
  4. Moto GP de kullanılan motorlar kaç cc?

Kenan Sofuoğlu hangi branşta yarışıyor?

Kenan Sofuoğlu (d. 25 Temmuz 1983; Akyazı, Sakarya), Türk motosiklet yarışçısı. 2012 SüperSport Dünya klasmanında 183 puanla şampiyon oldu. Kenan Sofuoğlu; motor tamircisi bir babanın (İrfan Sofuoğlu) en küçük oğludur. 25 Ağustos 1984 tarihinde Adapazarı'nda doğmuştur.

Kenan Sofuoğlu neden Moto GP de yok?

Motor sporlarında en önemli kategorilerinden Moto GP'de yarışmadığı için eleştirildiğini kaydeden Kenan, şu ifadeleri kullandı: "Herkes bana yıllardır neden Moto GP'de yarışmadığımı soruyor. ... Benim standart bir supersport motoruyla yapacağım dereceyi kimsenin yapabileceğine inanmıyorum."

Kenan Sofuoğlu nasıl ünlü oldu?

MOTO 2'DE YARIŞAN İLK TÜRK MOTOSİKLETÇİ Kenan Sofuoğlu, 2010 Supersport Dünya Şampiyonluğu'nda birinciliği elde etti. ... Böylelikle Katar'daki son yarıştan önce şampiyonluğu kesinleşen motosikletçi, dördüncü kez Supersport Şampiyonu oldu.

Moto GP de kullanılan motorlar kaç cc?

MotoGP, dünyanın çeşitli pistlerinde yapılan en prestijli motosiklet yarışıdır. MotoGP'de motorlar 125cc, 250cc ve 800cc olmak üzere 3 kategoriye ayrılır. 2006 yılına kadar 990cc olan motorlar 800cc'ye indirilmiştir.