Sol taraf karın boşluğunda hangi organ var?

İçindekiler:

  1. Sol taraf karın boşluğunda hangi organ var?
  2. Vücudumuzun sol tarafında hangi organ var?
  3. Sağ ve sol boşluk neden ağrır?
  4. Sol boşluk ağrısı için hangi bölüm?
  5. Sol alt karın ağrısına ne iyi gelir?
  6. Kol ve omuz ağrısı için hangi bölüm?

Sol taraf karın boşluğunda hangi organ var?

”Dalak karnın sol tarafında, midenin yanında, göğüs kafesinin altında bulunan yumuşak bir organdır.

Vücudumuzun sol tarafında hangi organ var?

Burada sol böbreğin alt kenarı, idrar torbasının bir kısmı, kalın bağırsağın bir kısmı, sol idrar yolu, zigmoid kolon, kadınlarda büyük kan damarları, sol tüp, sinirler ve yumurtalık bulunur.

Sağ ve sol boşluk neden ağrır?

Karın sağ üst bölümünde olan ağrılardan karaciğer, safra kesesi ve yollarının hastalıkları ve ülser sorunları sorumlu olabilir. Karın sol üst bölümünde olan ağrılarının sebebi dalak, pankreas, ve karın şah damarının (aorta) hastalıkları olabilir.

Sol boşluk ağrısı için hangi bölüm?

Öncelikle aile hekimine muayene olmak uygundur. Eğer karın boşluğu ağrısı sebebiyle bir uzmana muayene olmak gerekirse çocuklar için çocuk hastalıkları uzmanına, yetişkinler için de genel cerrahi bölümüne gitmek gerekir.

Sol alt karın ağrısına ne iyi gelir?

Antasitler, sıcak kompres ve zencefil, nane, rezene çayı gibi bitkisel çözümler hafif karın ağrısına iyi gelir. Ani, şiddetli veya uzun süreli karın ağrısı acil müdahale gerektirebilir. Genel olarak tedavi altta yatan nedene bağlıdır; yaşam tarzı ve beslenme değişiklikleri, ilaç tedavisi veya ameliyat içerebilir.

Kol ve omuz ağrısı için hangi bölüm?

Çoğu durumda, kol ve omuz ağrısı aslında boyundaki veya üst omurgadaki bir problemden kaynaklanır. Kol ağrısı, özellikle sol kolunuza yayılan ağrı varsa, kalp krizinin bir işareti olabilir. Kol ağrısı için hastanelerin Ortopedi, Fizik Tedavi ya da nöroloji polikiniklerine başvurmak gereklidir.