Vergi borcunu nasıl öğrenebiliriz?

İçindekiler:

  1. Vergi borcunu nasıl öğrenebiliriz?
  2. Vergi borcu olan tapu alabilir mı?
  3. Şirket borçları nasıl öğrenilir?
  4. Vergi borcu olan ev alabilir mı?
  5. Vergi borcu olan ev devredilir mi?
  6. Vergi borcu olan kişi alım satım yapabilir mi?

Vergi borcunu nasıl öğrenebiliriz?

Vergi borcunuzu GİB (www.gib.gov.tr) İnternet Vergi Dairesi'nden veya e-Devlet üzerinden sorgulayarak öğrenebilirsiniz.

Vergi borcu olan tapu alabilir mı?

Yani, gayrimenkul alınıp satılırken, tapu kadastro harçlarının ödenmesi aşamasında, vadesi geçmiş vergi borcunun bulunmadığına dair bir belge aranmıyor. Vatandaş rahat olsun. ... Gayrimenkul alacak olana "Arkadaş, senin ödenmemiş vergi borcun olmadığına dair bize belge getir" denilmeyecek.

Şirket borçları nasıl öğrenilir?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi ziyaret ederek ya da e-Devlet üzerinden şirket vergi borcunu kolayca sorgulayabilirsiniz. Her iki yöntemde de kimlik bilgilerinizi belirtmeniz gerekmektedir. Bilgilerinizi girdikten sonra ödeme sayfasından vergi tipini belirterek borcunuzu sorgulayabilirsiniz.

Vergi borcu olan ev alabilir mı?

Vergi borcu olan kişiler ev alabilir mi? Vergi borcunun bulunmadığına dair belge aranan haller arasında "ev sahibi olmak", "ev satın almak" gibi bir hüküm bulunmuyor. ... Vergi borcunun olmadığına dair belgeyi aramaksızın işlem yapanlara ise iki bin TL "idari para cezası" kesilecek.

Vergi borcu olan ev devredilir mi?

Gayrimenkulün üzerindeki ipotek, haciz ve vergi borcu satıcıya ait borçlar olarak karşımıza çıkıyor. Bunların dışında vergi borcunda durum farklı olup, vergi borcu ödenmeden gayrimenkul alım satımı yapılamıyor.

Vergi borcu olan kişi alım satım yapabilir mi?

Vergi borcu olan aracın satışı yapılamaz. Ancak araca ait olan vergi borcuna yapılandırma işlemi yapılabilir. Yapılandırma işlemi, ödenmeyen borcun taksitlendirilerek ödenmesi demektir. Yapılandırılmış olan borç, tamamen ödendikten sonra aracın satışına engel kalkar.