Ankara Kalesi hangi amaçla yapıldı?

İçindekiler:

  1. Ankara Kalesi hangi amaçla yapıldı?
  2. Ankara Kalesi ne zaman kuruldu?
  3. Ankara Kalesi tarihi yer mi?
  4. Sıhhiyeden Ankara Kalesine nasıl gidilir?

Ankara Kalesi hangi amaçla yapıldı?

Askeri amaçla kullanılmış olan bu tarihi yapıda Osmanlı, Hititler, Selçuklular, Galatlar ve Romalılara kadar birçok tarihi medeniyetin izlerinin olduğu bilinmektedir. Bazı kaynaklara göre ise Ankara Kalesi, M.Ö. VII YY'da Phryg (Frig) kralı Midas'ın emri ile yapıldığı söylenmektedir.

Ankara Kalesi ne zaman kuruldu?

Galatlar'ın Ankara'ya yerleşmesi sırasında var olan ve Romalılar döneminde onarım gören kalenin ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemektedir. İç ve dış kale olmak üzere iki kısımdan oluşan kalenin iç surları, 7.yüzyılda Bizanslılar tarafından inşa edilmiştir.

Ankara Kalesi tarihi yer mi?

Ankara Kalesi, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan tarihi bir kale. Ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemekle birlikte MÖ 2. yüzyıl başında Galatların Ankara'ya yerleşmeleri sırasında kalenin var olduğu bilinmektedir. Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerinde birçok kez onarımdan geçmiştir.

Sıhhiyeden Ankara Kalesine nasıl gidilir?

Kayaş-Sincan banliyösüne binerek Sıhhıye durağında inip burada 343, 351, 353, 377 numaralı otobüslerden birine aktarma yaparak Anafartalar durağında inerek 15 dakikalık bir yürüyüşle Ankara Kalesi'ne ulaşabilirsiniz.