Kalanşo nereyi sever?

İçindekiler:

  1. Kalanşo nereyi sever?
  2. Kalanşonun toprağı nasıl olmalı?
  3. Kalanşo yazın nerede durmalı?
  4. Kalanşo çiçeği nasıl canlandırılır?
  5. Kalanşo çiçek Açmiyor ne yapmalıyım?
  6. Kalanchoe ne kadar su verilmeli?
  7. Kalanşo çiçeği dışarıda yetişir mi?
  8. Kalanchoe ev çiçeği mi?

Kalanşo nereyi sever?

Bakımı kolay bir bitki olmasının yanında dikkat edilmesi gereken bazı noktaları vardır. Kalanşo çiçeği, aydınlık, ışık alan havadar ortamları çok sever. Bu nedenle, eğer iç mekanlarda bakmayı düşünüyorsanız, mutlaka düzenli havalandırılan bir oda tercih etmelisiniz.

Kalanşonun toprağı nasıl olmalı?

Toprak olarak humuslu ve kaliteli topraklar tercih edilmelidir. Kalanşo toprağı havadar ve drenajı sağlanmış olmalıdır. Bu durum Kalanşo'nun güneşi sevmediği anlamına gelmez. Aydınlık ortamları seven çiçek eğer az ışık alırsa yeterince gelişemez.

Kalanşo yazın nerede durmalı?

Ne fazla güneş ne de fazla su sevmez Kalanşo. Kışın güneş gören bir yerde, yazın ise gölgede durması gerekir. Kapalı mekanlarda yetiştirmek için ideal sıcaklık 10-12 derece arasındadır.

Kalanşo çiçeği nasıl canlandırılır?

Sıcaklardan hoşlanmayan bir bitkidir. Düzenli sulama yapmanız ve kuruyan çiçekleri budamanız bitkinin sağlıklı gelişimi açısından çok önemlidir. Çok soğuk ve çok sıcak ortamlarda bakım yapıldığında bitkiyi kaybetmeniz söz konusu olabilir.

Kalanşo çiçek Açmiyor ne yapmalıyım?

Dinlenmeye bırakılmayan, yıl boyunca ışığa doyurulan kalanşolar, ne yazık ki çiçek açamayacak ve sürekli yaprak üretecektir. Bitkinin solan çiçekleri mutlaka temizlenmelidir. Böylelikle bitki enerjisi doğru yönlendirilecektir. Yaz mevsiminde iyi drene edilmiş toprakta, güneşli bir alanda bakımı sağlanmalıdır.

Kalanchoe ne kadar su verilmeli?

Latince adı 'kalanchoe' olan bu bitki 25-35 cm uzunluğundaki boyu ve sarı, beyaz, pembe, turuncu, lila rengindeki çiçekleri ile ev ve ofis ortamında sıkça rastladığımız bir saksı çiçeği türüdür, ayrıca bulunduğu ortama hemen adapte olabilir.

Kalanşo çiçeği dışarıda yetişir mi?

Soğuk havayı sevmeyen Kalanşo çiçeği yazın gölgede, kışın güneş alan bir yerde bakılabilir.

Kalanchoe ev çiçeği mi?

Kalanchoe çiçeği Türkçe adı 'Kalanşo' olarak bilinir. Sukulent familyasından olup Afrika ve Asya kökenli tropik bir bitkidir. ... Tombul ve parlak yaprakları ile gösterişli bir ev ve ofis çiçeği diyebiliriz onun için.